Evenimentul Zilei > Social > OMAGIU CIBERNETIC: Milioane de FLUTURI galbeni pe Twitter, pentru Garcia Marquez
OMAGIU CIBERNETIC: Milioane de FLUTURI  galbeni pe Twitter, pentru Garcia Marquez

OMAGIU CIBERNETIC: Milioane de FLUTURI galbeni pe Twitter, pentru Garcia Marquez

Mii de mesaje cu fluturi galbeni au inundat vineri rețelele sociale din Columbia în amintirea operei laureatului columbian al premiului Nobel pentru Literatură Gabriel García Márquez, de la a cărui plecare din această lume se împlinește un an, informează EFE.

Fluturii galbeni abundă în casa din Aracataca a bunicilor marelui scriitor, acolo unde a văzut lumina zilei în 1927 cel numit cu multă dragoste 'Gabo'. În semn de nețărmurită prețuire pentru el și volumele lui, conaționalii săi au populat Twitter-ul cu aceste lepidoptere, iar #Gabovive a devenit cel mai folosit hashtag al zilei de 17 aprilie 2015. Inițiativa acestui omagiu cibernetic a aparținut Ministerului Culturii de la Bogota, relatează Agerpres.

"Când descoperim Macondo, cunoaștem familia Buendía și ne îndrăgostim de fluturii galbeni. Să citim deci!", a fost mesajul postat de această instituție, care aducea în memoria generală capodopera "Un veac de singurătate", apărută în 1967 și care s-a vândut pe întregul mapamond, în zeci de milioane de exemplare, fiind tradusă în peste 30 de limbi.

Iubitorii lui Gabriel García Márquez au răspuns prompt, inclusiv cu fraze ale marelui autor, care a murit în Mexic, la vârsta de 87 de ani: "Nu plânge pentru că s-a terminat, surâde pentru că s-a întâmplat" sau "Viața nu este ceea ce ai trăit, ci este ce îți amintești și cum ți-o amintești pentru a o povesti", după cum a spus Gabo în cartea sa de memorii "Vivir para contarla" (2002, Să trăiești și să povestești).

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: