Evenimentul Zilei > Social > OLTENII lui Nea Marin față în față cu explozia NUCLEARĂ. Va fi JALE la BECHET, Valea Stanciului şi ROJIȘTEA
OLTENII lui Nea Marin față în față cu explozia NUCLEARĂ. Va fi JALE la BECHET, Valea Stanciului şi ROJIȘTEA

OLTENII lui Nea Marin față în față cu explozia NUCLEARĂ. Va fi JALE la BECHET, Valea Stanciului şi ROJIȘTEA

Luni a început în juețul Dolj un amplu exerciţiu de evaluare a capacităţii de reacţie în cazul că va avea loc o explozie nucleară la Centrala de la Kozlodui din Bulgaria.

Testarea reacției oltenilor la o explozie nucleară are loc timp de mai multe zile şi îşi propune, în principal, să identifice domeniile vulnerabile în astfel de situaţii.

Exerciţiul este planificat a se desfăşura până pe 6 octombrie, activităţile prevăzute prin scenariu urmând a fi efectuate atât la nivelul structurii decizionale, cât şi în teren, unde vor fi instalate anumite elemente ale dispozitivului de intervenţie.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Oltenia informează că vor fi implicate autorităţile administraţiei publice din toate localităţile situate în zona de planificare la urgenţă corespunzătoare razei de 30 de km faţă de amplasamentul centralei.

Principalele elemente ale dispozitivului de intervenţie vor fi instalate în localităţile Bechet, Valea Stanciului şi Rojiştea. Pe timpul exerciţiului vor fi exersate planurilor de răspuns şi procedurile de intervenţie în vigoare pentru o explozie nucleară, urmând a fi executate activităţile stabilite prin aceste documente operative, fie integral, fie parţial, în funcţie de priorităţile stabilite de echipa de conducere a exerciţiului.