Oltchim, la un pas de semifinalele Ligii

Oltchim, la un pas de semifinalele Ligii

HANDBAL. Vâlcencele au obținut aseară o victorie entuziasmantă cu redutabilele unguroaice de la Györ.

Oltchim Râmnicu-Vâlcea a învins aseară, scor 28-26 (16-14), formația maghiară Eto Györ și a făcut un pas important spre semifinalele Ligii Campionilor la handbal feminin.

În urma acestui succes, echipa antre norului Radu Voinea a egalat cam pioana Ungariei în fruntea clasamentului Grupei 2, cu patru puncte, și așteap tă cu interes confruntarea din această seară, de la Ljubljana, dintre Krim Mercator și Buducnost, programată de la 18.45, ora României.

Huțupan a fost decisivă

Ne puteți urmări și pe Google News

„A fost greu. Am reușit, în cele din urmă, să ne impunem tactica. Pregătisem meciul prea bine ca să nu câștigăm”, a spus, la final, vâlceanca Valentina Elisei-Ardean.

Meciul de aseară, de la Râmnicu-Vâlcea, a avut pe final o desfășurare dramatică. După ce au avut la un moment dat cinci goluri avantaj pe tabela de marcaj, fetele lui Radu Voinea s-au văzut egalate și conduse cu un gol când mai erau doar patru minute din meci! În acel moment și-a intrat în rol Luminița Huțupan, care, chiar și cu prețul unei accidentări, a apărat tot.

După ce a început faza a doua a grupelor cu o înfrângere, care i-a fost fatală antrenorului croat Ivica Rimanici, Oltchim și-a revenit miraculos și, cu două victorii consecutive, e la un pas de semifinalele Ligii Campionilor.

Practic, româncele mai au nevoie acum de o victorie în deplasare, etapa viitoare, și de un succes acasă, cu Buducnost.