Româncele pregătite de Gheorghe Tadici au fost repartizate în Grupa 1, alături de unguroaicele de la Audi ETO Gyor, rusoaicele de la Lada Togliatti şi nemţoaicele de la FC Nürnberg.

Gyor, pericolul numărul unu


Dintre cele trei rivale, ETO Gyor
reprezintă încercarea cea mare pentru Oltchim. Unguroaicele au străbătut triumfal prima fază a grupelor. Au încheiat Grupa A cu şase victorii din şase meciuri (la fel cum a făcut Oltchim în Grupa D). Au pus la colţ o echipă daneză (Slagelse), una croată (Podravka Koprivnica) şi una spaniolă (Union Ribarroja). „Varianta care ne-ar fi convenit cel mai mult era cea cu Hypo, Slagelse şi Nürnberg.

Cea mai grea grupă ar fi fost cu Zvezda, Slagelse şi Togliatti. Până la urmă, am căzut într-o variantă de mijloc“, a comentat Petre Gavrilescu, preşedintele de la Oltchim. Românii şi-au făcut imediat planurile: „Cel mai important meci va fi primul, pe care-l vom disputa în deplasare cu FC Nürnberg. Dacă vom câştiga acolo, ne cresc mult şansele de a ajunge în semifinale, care e şi obiectivul nostru“.

Pentru ruşi,
scopul scuză mijloacele

Un alt adversar de marcă e Lada
Togliatti. Rusoaicele nu par să aibă forţa de altă dată, dar rămân de temut. S-au calificat anevoie din Grupa C, ocupând locul secund, cu trei victorii şi trei înfrângeri, după austriecele de la Hypo Niederosterreich (în faţa cărora au suferit o dublă înfrângere).

Faţă de anul trecut, când echipa a jucat finala Ligii Campionilor, la Togliatti nu mai sunt antrenorul Evgheni Trefilov şi şase jucătoare de naţională. Pe teren propriu rămâne însă o formaţie foarte greu de învins.

Anul trecut, chiar înaintea partidei-tur din finala Ligii Campionilor, cu Slagelse (Danemarca), ruşii au sechestrat-o pe aeroport pe cea mai bună jucătoare a vizitatoarelor, românca Amariei. Pe motiv că paşaportul nu era în regulă, gazdele n-au lăsat-o pe handbalista noastră să părăsească aeroportul. În ciuda presiunilor diplomatice internaţionale exercitate asupra ruşilor, aceştia au refuzat s-o lase pe Amariei să joace în partida-tur (încheiată la egalitate, 29-29). În retur, românca s-a răzbunat, înscriind 7 goluri şi fiind desemnată cea mai bună jucătoare a partidei, pe care Slagelse a câştigat-o cu 32-24.

Nürnberg, o echipă de bătut


„Cenuşăreasa“ grupei pare FC
Nürnberg. Nemţoaicele au fost bătute în urmă cu un an, în „optimile“ Cupei Cupelor, fără drept de apel de Oltchim: 29-27 în Germania şi 31-26 în România. Nürnberg a depăşit deja toate aşteptările, izbutind să „agaţe“ locul doi în Grupa B, după Zvezda Zvenigorod (Rusia), dar înaintea favoritelor Krim Ljubljana (Slovenia) şi Savehof (Suedia).

TRAGEREA LA SORŢI


Grupa 1


Oltchim Rm. Vâlcea

ETO Gyor
Lada Togliatti
FC Nürnberg

Grupa 2


Hypo Niederosterreich

Zvezda Zvenigorod
Viborg
Slagelse