Oltchim, în semifinalele Ligii Campionilor!

Oltchim, în semifinalele Ligii Campionilor!

Handbalistele lui Radu Voina au intrat aseară în careul de aşi al Europei, acolo unde vor înfrunta Viborg sau Hypo Niederösterreich.

Oltchim Râmnicu-Vâlcea a devenit aseară prima echipă românească de club care accede în semifinalele Ligii Campionilor la handbal, după victoria de senzaţie obţinută pe teren propriu, scor 31-22 (15-8), în faţa formaţiei muntenegrene Buducnost. Fetele lui Radu Voina le-au surclasat pe ex-iugoslave într-o partidă în care au condus în permanenţă şi, cu o etapă înaintea finalului fazei a doua a grupelor, sărbătoresc deja calificarea în semifinale.

În celălalt meci al grupei, Györ s-a impus în faţa echipei Krim Ljubljana, scor 34-33, unguroaicele mergând astfel mai departe la braţ cu vâlcencele. În semifinale, Oltchim are două potenţiale adversare: danezele de la Viborg  sau austricele de la Hypo Niederösterreich. „Nu ne interesează cu cine vom juca mai departe. Vrem în finală”, a anunţat Luminiţa Huţupan. Voinea, talismanul vâlcencelor

Cu portăriţa Luminiţa Huţupan din nou în mare formă şi cu o disciplină de fier, Oltchim a zburdat pe teren şi a răzbunat înfrângerea la limită din tur. După acel eşec, primul din faza a doua a grupelor pentru românce, conducerea clubului Oltchim a luat o hotărâre care părea în acel moment sinucigaşă: l-a dat afară pe antrenorul croat Ivica Rimanici şi l-a instalat pe selecţionerul Radu Voina. Rulmentul merge mai departe În prima manşă din „sferturile” Cupei EHF, fetele de la Rulmentul Braşov au câştigat sâmbătă, la Trondheim, în faţa formaţiei norvegiene Byasen HE, scor 31-27 (17-13). „Fetele au fost extraordinare. Nu pot să spun decât că au demonstrat că sunt profesioniste şi că au caracter”, a declarat Herbet Müller, antrenorul grupării braşovene.

Ne puteți urmări și pe Google News

Succesul vine într-un moment extrem de delicat pentru Rulmentul, care trece printr-o acută criză financiară. La începutul săptămânii, handbalistele anunţaseră că, după meciul cu Viborg, nu se vor mai antrena până nu îşi vor primi restanţele financiare. Echipa de sub Tâmpa va juca meciul-retur cu Byasen pe 21 martie.