Evenimentul Zilei > Economie > OLTCHIM: Cifra de afaceri a crescut cu 35% în primele șase luni
OLTCHIM: Cifra de afaceri a crescut cu 35% în primele șase luni

OLTCHIM: Cifra de afaceri a crescut cu 35% în primele șase luni

Cifra de afaceri a combinatului Oltchim a fost de 364 milioane lei în primele șase luni din an, fiind în creștere cu 94 milioane lei, respectiv cu 35% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi cu 154 milioane lei, respectiv cu 73% faţă de semestrul I 2013, se menționează într-un comunicat al administratorilor judiciari Romlnsolv SPRL şi BDO Business Restructuring SPRL.

„Pierderea totală din activitatea curentă s-a redus în 2 ani cu 138 milioane lei, de la -147 milioane lei în semestrul I 2013 la -9 milioane lei in prima jumătate a acestui an, iar EBITDA s-a îmbunătăţit cu 90,1 milioane lei, de la -65,7 milioane lei în semestrul I 2013 la +24,4 milioane lei în semestrul I 2015”, mai scrie în comunicat. 

Rezultate economice obţinute de Oltchim S.A. în semestrul I din 2015 au fost generate de „recâştigarea încrederii clienţilor majoritari externi (valoarea exportului reprezintă 74% din cifra de afaceri), o mai buna utilizare a resurselor financiare şi eliminarea tuturor cheltuielilor care nu sunt strâns legate de activitatea de producţie.Totodată, aceste rezultate au condus şi la o stabilitate în relaţia cu salariaţii, astfel în ultimele 18 luni societatea achitând lunar drepturile salariale aferente unei luni (avans, lichidare, tichete de masă) pentru cei aproximativ 2.200 de angajaţi”, se menționează în document. 

Potrivit acestuia, în contul salariilor compensatorii, a încasat lunar în aprilie şi mai, suma de 531 lei iar, începând cu luna iunie 1000 lei lunar. 

Oltchim Râmnicu Vâlcea este cel mai mare agent economic din judeţul Vâlcea şi se află din iarna anului 2013 în insolvenţă, fiind propus pentru privatizare.