"Oli, Ola, Buzaul intra-n "A"!"

"Oli, Ola, Buzaul intra-n "A"!"

In Liga a II-a, Gloria Buzau a trecut ieri, in Regie, de Sportul Studentesc, dupa un meci cu rasturnari de scor spectaculoase, incheiat cu un scandal de proportii.

Meci nebun si scandal-monstru, ieri, in Regie. Derby-ul etapei a 22-a din Liga a II-a (Seria I), dintre Sportul Studentesc si Gloria Buzau, s-a incheiat cu victoria oaspetilor, scor 3-2, goluri marcate de Romica Bunica (59), Ion Viorel (75) si Claudiu Ionescu (90·3), respectiv Razvan Patriche (16) si Andrei Stanga (84).

Partida a avut o desfasurare halucinanta: gazdele au condus cu 1-0, dar, buzoienii, dirijati de pe margine de doi antrenori principali (cumnatii Ion Viorel si Ilie Stan), au revenit si au marcat golul victoriei in minutul trei de prelungire, declansand fiesta in tabara „ros-albastrilor”.

„Oli, ola, Buzaul intra-n „A”!”, au scandat „ultrasii” buzoieni la sfarsitul jocului. Dupa victoria din Regie, Gloria si-a pastrat prima pozitie in clasament, cu 40 de puncte.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Vioara” e poreclit „Stradivarius”

Fanii buzoieni au venit in Capitala cu 15 automobile personale si doua autocare. „Au ramas acasa oameni cat sa incapa in trei autocare”, s-a laudat antrenorul-jucator Ion Viorel. Dupa terminarea jocului, galeria „ros-albastrilor” a dezvelit un banner pe care scria: „Dupa 20 de ani asteptare, vrem o noua promovare!”.

Ion Viorel a confirmat interesul enorm creat in jurul echipei: „Orasul fierbe! E anul Gloriei. Nu putem rata promovarea”. Pentru victoria din Regie, fiecare fotbalist buzoian va incasa cate 2.000 de lei.

Condusi cu 1-0 din minutul 17, buzoienii au revenit puternic in joc dupa intrarea pe teren, in minutul 29, a antrenorului-jucator Ion Viorel. „Hai „Stradivarius”, intra tu si rezolva meciul!”, i-au strigat lui „Vioara” buzoienii veniti in Capitala. Atacantul Romeo Bunica a fost si el alintat de fanii buzoieni, care ii spun „Buni-gol”.

Ion Viorel a fost omul partidei, marcand un gol si creand faza la ultima reusita a oaspetilor. Gigi Multescu, antrenorul din Regie, il banuieste pe omologul sau buzoian ca foloseste metode necurate pentru a se pastra in forma.

„Sa vina sa ma controleze! N-am nimic impotriva. Chiar am nevoie de un doctor, fiindca n-am somn noaptea! Imi vine sa alerg si-n somn! Sunt plin de energie. Chiar ca mi-ar trebui un control”, i-a raspuns atacantul-zvarluga al Gloriei. Pe 2 noiembrie, Viorel va implini 40 de ani!

Ilie Stan a dat cu piciorul

Scandalul s-a declansat dupa ultimul fluier al arbitrului de centru Sebastian Coltescu. Un suporter al „studentilor” a venit la gardul despartitor si i-a strigat antrenorului Ilie Stan: „Cati bani i-ati dat lui Coltescu?”.

Fostul tunar al Stelei n-a stat pe ganduri si, extrem de nervos, i-a aplicat suporterului un picior in gura! Impactul dintre bocancul antrenorului si chipul fanului a fost atenuat de plasa gardului!

Dupa antrenor, si un jucator al Gloriei a sarit sa-l bata pe suporterul incomod. Si Salih Jaber, atacantul Gloriei, a intrat in gura bucurestenilor. „O sa mori ca Saddam!”, i-a „urat” un spectator. Irakianul a raspuns cu un scuipat bine tintit. 

Maseurul Bobocel a lesinat Meciul a facut o victima. Aflat pe banca de rezerve a Gloriei, maseurului Bobocel i s-a facut rau, din cauza emotiilor, in prelungirile partidei. Omul a fost dus de urgenta la vestiare, unde a fost stropit pe fata cu apa plata si a mancat o lamaie.

Acuzatii

Gigi Multescu a luat foc: „Aveti blaturi cu federatia!” Studentii” s-au napustit dupa meci asupra arbitrului de centru Sebastian Coltescu si au sarit la gatul buzoienilor. „Fluierasului” i s-a reprosat ca n-a oprit jocut in timp ce un jucator de la Sportul Studentesc se afla prabusit pe gazon, oaspetii marcand la respectiva faza. La randul lor, buzoienii au fost acuzati de lipsa de fair-play si de aranjamente cu federatia.

Gigi Multescu, poreclit „Oaia”, si-a varsat naduful: „Nu se poate juca impotriva unui asemenea arbitraj. Jucatorii de la Sportul sunt frustrati, ca sa nu zic alt cuvant care incepe cu f! Buzoienii au facut 20.000 de faulturi.

O rusine! Golul egalizator s-a marcat dupa ce Varga a primit un cot in gura. Arbitrul trebuia sa fluiere si sa acorde cartonas rosu. Nici in Divizia C nu intalnesti un asemenea arbitraj! Am cazut in pasa unui arbitraj tendentios. Coltescu a fost o deceptie”.

In drum spre vestiare, Multescu s-a luat si de Dan Tulpan, fost deputat si fost membru in Comitetul Executiv al FRF, in prezent sef la Gloria. „Lasa ca stiu eu ce blaturi aveti voi cu federatia! Ati venit sa ne faceti!”, i-a strigat Multescu lui Tulpan, acesta din urma fiind bun prieten cu Mircea Sandu.

Prezent la meci, Catalin Multescu, fiul tehnicianului de la Sportul si portar la echipa Ceahlaul Piatra-Neamt, s-a apropiat amenintator de Ion Viorel: „Bai, piticule, de ce dracu’ sa te ia n-ai dat mingea afara? Il omori pe tata de inima!”.

Buzoianul a pus capul in pamant si a raspuns cu voce joasa: „Lasa, ca vom invata si noi ce e ala fair-play! Acum avem „foame” sa promovam!”.