Evenimentul Zilei > Politica > ANUNȚ important pentru ȚARĂ! Olguța Vasilescu spune CARE și CÂTE PENSII și SALARII se vor mări!
ANUNȚ important pentru ȚARĂ! Olguța Vasilescu spune CARE și CÂTE PENSII și SALARII se vor mări!

ANUNȚ important pentru ȚARĂ! Olguța Vasilescu spune CARE și CÂTE PENSII și SALARII se vor mări!

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat pe pagina sa de Facebook, când se vor aplica hotărârile de majorare a pensiilor și salariilor, dar și câte persoane vor beneficia direct de aceste măsuri. Vestea bună e că Guvernul e ferm convins că are banii necesari pentru aceste măsuri.

„Având în vedere faptul că în spațiul public au apărut mai multe date nereale privind numărul de beneficiari ai ordonanțelor de urgență aprobate de Guvernul României în ultimele ședințe, se impun câteva precizări. Numărul de salariați din administrația publică ce beneficiază de creșterea cu 20 la sută a salariilor este de 131.995 persoane. Numărul de salariați din instituțiile de spectacole cărora le-a crescut salariul cu 50 la sută este de 3.005”, își începe mesajul noul ministru al Muncii.

Lia Olguța Vasilescu vorbește aproi de majorările promise pensionarilor.

Numărul de pensionari care beneficiază de creșterea punctului de pensie de 1.000 lei, de la 1 Iulie, este de 5.076.774. Numărul de pensionari care beneficiază de eliminarea plății CASS este 2.252.562. Numărul de pensionari care beneficiază de eliminarea impozitării pensiilor mai mici de 2000 lei este 1.227.018. Numărul de pensionari cărora le-a crescut pensia de la 400 la 520 lei, de la 1 februarie, este 1.022.168”, mai spune ministrul Muncii, deși inițial, această ultimă măsură trebuia să intre în vigoare, potrivit Guvernului, de la 1 martie.

De asemenea, Lia Olguța Vasilescu vorbește și de majorarea salariului minim, despre studenții care vor primi gratuitate pe transportul CFR și despre alte măsuri.

Numărul de salariați care beneficiază de creșterea salariului minim la 1.450 lei, de la 1 Februarie, este 1.269.259 salariați. (…) Numărul beneficiarilor stimulentului de reinserție pentru persoanele care se întorc la muncă, și care crește de la 500 la 650 lei, este estimat la 62.000, în 2017. Numărul studenților care beneficiază de transport gratuit pe CFR, de la 1 Februarie, este de 452.609. Numărul de studenți care beneficiază de creșterea alocării la 201 lei/student este de 46.416”, scrie Lia Olguța Vasilescu.

În final, ministrul Muncii dă asigurări că aceste promisiuni electorale vor fi cuprinse în buget și că există bani pentru aplicarea lor.

Vestea bună de la Ministerul de Finanțe este ca toate măsurile prevăzute în programul de guvernare PSD vor fi finanțate, iar la negocierile cu Ministerul Muncii și Justiției Sociale, de ieri (vineri, n.r.), nu s-a pus problema ca vreuna dintre aceste categorii sociale să nu beneficieze de creșterile aprobate de Guvern. Promisiunile din campanie vor fi respectate!”, conchide Lia Olguța Vasilescu.