Criticile vin chiar înaintea ședinței conducerii PSD (CEX), la care e așteptată o decizie privind retragerea sprijinului politic pentru Toader și o posibilă remaniere mai largă.

„Eu sper că da, de ce să nu fie oportună?”, a declarat Olguţa Vasilescu înainte de şedinţa conducerii PSD, întrebată dacă în opinia sa ar fi necesară o restructurare a Executivului. Întrebată dacă ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, ar trebui să plece din Guvern, ea a răspuns: „Din punctul meu de vedere, da. Eu m-am exprimat public”, potrivit Agerpres.

Și Marian Oprișan a spus că Toader și guvernul ”aveau o imensă responsabilitate” pentru a pune în aplicare deciziile CCR pe constituționalitatea articolelor din Codul Penal și Codul de Procedură Penală.

În schimb, liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a spus despre Tudorel Toader că ”este un profesionist bun, are prestigiu ridicat, chiar dacă activitatea sa poate nu a mulțumit pe toată lumea. I se poate da o notă bună”.

Președintele PMP, deputatul Eugen Tomac, i-a transmis miercuri, ministrului Justiției, Tudorel Toader, înaintea ședinței CEx al PSD și a dezbaterii moțiunii simple din Senat, că ar fi tardiv dacă ar demisiona și că „nici remanierea nu-i mai salvează deminitatea”.

„Irelevantul Tudorel este astăzi dublu „ievaluat”. Pentru că a „păcălit” guvernul condus de neștiutoarea Viorica și nu a dat ordonanțele ticăloase, dar și pentru că Iordache i-a făcut deja treaba murdară în Parlament, #rezisTT Tudorel a devenit irelevant pentru „stăpânul Dragnea”.