Evenimentul Zilei > Politica > Olguța Vasilescu, ANUNȚ de ULTIMĂ ORĂ despre salariile românilor
Olguța Vasilescu, ANUNȚ de ULTIMĂ ORĂ despre salariile românilor

Olguța Vasilescu, ANUNȚ de ULTIMĂ ORĂ despre salariile românilor

Lia Olguța Vasilescu a venit cu noi declarații despre salariile românilor și cu noi clarificări despre contribuțiile care vor trece la angajat. Ministrul Muncii susține că, începând cu 1 ianuarie 2018 vor crește toate salariile brute cu 25%.

„A fost și o discuție inclusiv dacă vor trece contribuțiile pe angajat, au fost și ei de acord că este cea mai bună variantă să treacă aceste contribuții pe angajat, pentru că le crește pensia automat. Sunt situații, nu e cazul la stat, dar sunt unii angajați care nu pot să beneficieze, din păcate, de drepturi de pensie sau asigurări medicale pentru că firmele la care sunt angajați nu plătesc aceste contribuții în numele lor”, a spus Lia Olguța Vasilescu, citată de stiripesurse.ro.

Ea a venit cu precizări legate de salariile medicilor și profesorilor. 

„În ceea ce privește această salarizare, de la 1 ianuarie vor crește toate salariile pe brut cu 25%. În ceea ce privește educația și sănătatea, din martie vor mai avea creșteri, la educație încă 20%, iar sănătatea urcă direct în grila până în 2022. Ei vor avea salariile din start foarte mari, la care ceilalți bugetari se vor opri în 2022, dar am considerat că sănătatea este o prioritate în primul rând pentru a opri exodul medicilor și al asistentelor pentru că deja avem probleme foarte mari”, a declarat ministrul Muncii.

Cât despre noua Lege a pensiilor, proiectul de modificare a acestei va ajunge în Parlament până pe 1 octombrie, urmând să fie adoptat de Camera Deputaților și Senat până la finele acestui an, a anunțat, joi, președintele Comisiei pentru muncă din Camera deputaților, Adrian Solomon.