De asemenea, un alt subiect neclarificat este reprezentat de „telefonul către Iohannis”. După ce ședința a fost suspendată definitiv, fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu l-a acuzat pe deputatul liberal Nicolae Neagu că a mers la Florin Iordache cu telefonul și i-a cerut să se ridice de pe scaunul de preşedinte de şedinţă şi să stea de vorbă cu Klaus Iohannis.

 

Neagu a declarat, miercuri, pentru Evenimentul zilei, că s-a dus la Iordache, dar nu ca să i-l dea la telefon pe Iohannis, ci pentru a-l invita la o cafea, că era cam tensionat. „Infirm, nu știu de unde a scos-o(n.r. Olguța Vasilescu). Eu am mers spre Iordache, i-am spus, fiind doi oameni cu experiență parlamentară, că s-a epuizat, că a făcut tot ce a putut și că ar fi trebuit să părăsească ședința. I-am zis, te vâd îngrijorat, te invit la o cafea, îți mai trec nervii, supărarea. El m-a zis că, oricum, avem vot la ora 12.”, a spus liberalul. Și Liviu Dragnea a dat de înțeles, ieri, că i-a spus Florin Iordache că Neagu i-a dat telefonul să vorbească cu Iohannis.

 

Lidera PNL din Camera Deputaților, Raluca Turcan, a transmis că „telefonul către Iohannis” este un fake news al PSD. „Știam că Dragnea și Iordache se țin de scaune și funcții pentru că acestea sunt tot ce le-a mai rămas. Știm că și fostul ministru Olguța Vasilescu vrea să se așeze comod pe un alt scaun de ministru. Dar să minți în mod deliberat că un coleg de-al meu s-a folosit de numele Președintelui pentru a-l face pe Florin Iordache să coboare de pe scaun este mai mult decât un Fake News, este o calomnie extrem de gravă. Solicit tuturor celor care au propagat această știre falsă să retracteze public și să-și ceară scuze”, a spus liberala.

 

Turcan susține că Dragnea nu a fost prezent la ședința cu pricina pentru că „a stat ascuns în statul său paralel”. „Adevărul este altul: coaliția PSD-ALDE a pierdut astăzi majoritatea în Camera Deputaților. Dragnea nu a venit azi în sala de ședință pentru a-și exercita atribuțiile, ci a stat ascuns în statul său paralel! Așa au fost ultimii doi ani – plini de minciuni, insinuări și propagandă agresivă împotriva statului de drept. Trebuie să-și asume eșecul guvernării pe plan economic și social, pe plan intern și extern! Scandalul telefonului este unul fals, care încearcă să ascundă eșecul de astăzi din Parlament pentru PSD-ALDE”, susține deputata.

 

Opoziția a venit pregătită, miercuri, cu boxe și a solicitat revocarea din funcțiile de președinte al Camerei Deputaților, respectiv de vicepreședinte al forului legislativ, lui Liviu Dragnea și lui Florin. Puterea nu s-a dat învinsă și a acuzat Opoziția de ilegalitate, circ și încălcarea regulamentului Camerei Deputaților. Partidele din Opoziție au făcut apel la precedentul creat în 2012, când Roberta Anastase a fost schimbată de la conducerea forului legislativ și au transmis că social-democrații nu supus la vot solicitările acestora din cauză că au prierdut majoritatea.