Oleg Sergheevici Malghinov, ambasadorul agreat al Rusiei în România

Oleg Sergheevici Malghinov, ambasadorul agreat al Rusiei în România

Secretarul de stat pentru afaceri europene Bogdan Aurescu l-a primit astăzi pe E.S. Oleg Sergheevici Malghinov, ambasador agreat al Federaţiei Ruse la Bucureşti, cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare, se arată într-un comunicat remis de MAE.

Demnitarul român l-a felicitat pentru preluarea postului de la Bucureşti şi i-a urat succes noului ambasador, asigurându-l de sprijinul MAE în îndeplinirea mandatului sǎu.

El a mai subliniat importanţa valorificării de către ambele părţi, prin acţiune comună, a oportunităţilor de dezvoltare pe baze pragmatice a relaţiilor bilaterale şi a evidenţiat dinamica pozitivă a contactelor la nivel de lucru din ultima perioadă, care vor continua şi în acest an, exprimând speranţa că aceasta se va traduce în viitor într-un salt calitativ al dialogului politic.

Ambasadorul Oleg Malghinov a evocat importanţa pe care Federaţia Rusă o acordă dezvoltării relaţiilor bilaterale cu România, ca stat membru al UE şi NATO, cu rol important şi vizibil pe plan regional, cu precădere în zona Mării Negre.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dezvoltarea pozitivă a schimburilor comerciale, care au crescut în 2011 cu peste 20% faţă de anul anterior, şi a cooperǎrii economice din ultimii doi ani a fost evocată de ambele părţi ca un factor benefic pentru evoluţia de ansamblu a relaţiilor româno-ruse şi a fost recunoscută utilitatea continuării demersurilor comune pe aceste coordonate, mai precizează comunicatul MAE. Oleg Malghinov, care îl va înlocui în post pe Aleksandr Ciurilin, a fost, până la detașarea la București, directorul departamentului de colaborare umanitară și drepturile omului din ministerul rus de Externe. El a mai ocupat postul de ambasador în Bangladesh.