Ofiţerul israelian care a lovit cu patul armei un manifestant pro-palestinian, retrogradat, dar nu şi exclus din armată

Ofiţerul israelian care a lovit cu patul armei un manifestant pro-palestinian, retrogradat, dar nu şi exclus din armată

Un locotenent-colonel israelian care a lovit cu patul armei sale un militant propalestinian danez în Cisiordania a fost retrogradat din funcţie, dar nu a fost exclus din rândurile armatei, a anunţat astăzi un purtător de cuvânt militar.

Shalom Eisner a fost suspendat după difuzarea în mass-media israeliene şi postarea pe internet a unor fotografii în care ofiţerul israelian era surprins în timp ce îl lovea cu patul armei sale pe un militant danez care participa la o cursă pe biciclete împreună cu localnici palestinieni, în Cisiordania.

Eisner nu va mai avea dreptul de a deţine o funcţie de comandă în următorii doi ani. În urma consultărilor, şeful Statului Major, generalul Benny Gantz, a decis demiterea din funcţia de adjunct de comandant, “din motive de moralitate", a locotenent-colonelului Shalom Eisner, potrivit unui comunicat, citat de AFP, preluată de Agerpres.

“Locotenent-colonelul Eisner nu va mai fi adjunct al comandantului şcolii de ofiţeri şi timp de doi ani nu-şi va mai putea exercita funcţia de conducere", conform aceleiaşi surse.

Ne puteți urmări și pe Google News

Duminică, la puţin timp de la publicarea fotografiilor, premierul israelian Benjamin Netanyahu a criticat atitudinea ofiţerului, insistând că “acest lucru nu este o obişnuinţă printre soldaţi şi comandanţi ai armatei israeliane şi fapta nu-şi găseşte locul la nivelul armatei sau a statului Israel".

Ambasada daneză în Israel a cerut, de asemenea, explicaţii autorităţilor israeliene pentru comportamentul violent al ofiţerului. <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/v84dZyiB-MY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>