Editura Evenimentul si Capital

Exploziv! OFIŢERI SRI prezenți la o ŞEDINŢĂ A CSM, în care S-A DISCUTAT un SUBIECT FOARTE DELICAT pentru securitatea ţării. Există dovezi într-un DOCUMENT FOARTE IMPORTANT

SRI
Autor: | | 2 Comentarii | 5656 Vizualizari

Foștii ofițeri SRI Ion Dedu și Daniel Florea au prezentat în emisiunea lor tv, ”Secretele Sistemului”, un document foarte interesant, din care rezultă că doi ofițeri ai Serviciului Român de Informații au participat la lucrările uneia dintre comisiile Consiliului Superior al Magistraturii.

UPDATE Surse judiciare au declarat, exclusivitate pentru Evz, că fosta președintă a CSM, Oana Schmidt Hăineală a încheiat încă din 2013 un acord cu SRI pentru securitatea cibernetică. Acesta acord a funcționat timp de un an de zile și prevedea preîntâmpinarea unor atacuri cibernetice asupra instituțiilor statului român. Concret cei care lucrau în instituție, în cazul unui atac cibernetic, ar fi fost preveniți să nu deschidă anumite mail-uri care ar fi fost clonate și prin care hackeri ar fi putut intra în baza de date a celor de la CSM. Conform surselor citate, în 17 noiembrie 2014, cei de la SRI au cerut ca acordul să fie prelungit. Pe 17 noiembrie 2014, cei care făceau parte din cosiliu au stabilit o comisie de lucru restrânsă care a decis ca acordul cu SRI să nu mai fie prelungit. ”Am constatat că acordul nu putea fi prelungit pentru că încălca anumite prevederi și norme, întrucât aspectele legate de securitatea cibernetică erau de competența STS și nu a SRI”, au declarat aceleași surse.

Este vorba de o ședință de lucru din 17 noiembrie 2014, a unei comisii a CSM, lucrările fiind numite: ”Independența și responsabilizarea justiției, eficientizarea activității acesteia și creșterea performanței judiciare; integritatea și transparența sistemului judiciar”. Coordonatorul comisiei era judecătorul Mircea Aron.

Așa cum rezultă din document, la lucrări au participat și Florin Cosmoiu, directorul Centrului Național Cyberint, departament din SRI care se ocupă de siguranța cibernetică, și Coralia Panaite, de la Direcția Juridică a SRI.

Pe ordinea de zi, chiar la primul punct, era lucrarea cu numărul 4397/2014, dezbatera punctului de vedere al Departamentului Legislație ”cu privire la propunerea de încheiere a unui acord de cooperare în domeniul securității cibernetice”.

Potrivit documentului, comisia CSM a decis: ”constituirea unui grup de lucru, coordonat de domnul judecător Nicolae Horațius Dumbravă, care să analizeze aspectele pe care le presupune încheierea acordului de cooperare preconizat.”

Trebuie remarcate două lucruri: reprezentanta Direcției Juridice a SRI era subordonata generalului Dumitru Dumbravă, cel care, pe 30 aprilie 2015, avea să spună public că Justiția este un ”câmp tactic” pentru SRI; judecătorul Horațius Dumbravă, pe de altă parte, este cel care, în februarie 2014, a cerut CSAT să spună dacă există în magistratură ofițeri acoperiți ai serviciilor secrete.

De asta s-a pensionat Augustin Lazar! Ce pensie are. Suma e COLOSALA

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI