Poliția Română și DIICOT confirmă primele dezvăluiri EVZ care au arătat, în aprilie, că gruparea infracțională care a adus tonele de cocaină din Columbia în țara nostră acționează pe ruta America de Sud – Marea Neagră, cu destinații precum Serbia și țări din Uniunea Europeană și că din rețea făceau parte cetățeni români, sârbi și spanioli.

Conducerea Poliției Române a anunțat, joi, că a dispus verificări pentru a stabili modul în care au intervenit poliţiştii. Oficiali din Poliția Română au dezvăluit, pentru EVZ, că sunt cercetați ofițerii de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Tulcea. Concret, pe 21 martie, un paznic de la stația de betoane Glacial Prod din Sarichioi, județul Tulcea, a descoperit că, într-o dubiță parcată în curte, erau 30 de saci de rafie. Omul îi văzuse pe cei doi șoferi sârbi cum se certau pe motiv că era prea puțină cantitate de cocaină. Era doar o parte din marfă, deoarece una dintre bărci naufragiase iar aproape o tonă de cocaină avea să fie descoperită pe litoral. Sârbii au încuiat dubița și au pus cheia pe roata stânga față. Alți doi martori au luat cheia, au descuiat dubița, au desfăcut un pachet din sacii de rafie și au descoperit cocaină „un praf cu miros și gust înțepător”.

Oamenii au anunțat șeful de post din Sarichioi care și-a alertat șefii și au fost anunțați ofițerii de la Criminalitate Organizată. Aceștia au venit abia a doua zi și au mai găsit în dubiță doar hârtie igienică și niște mănuși chirurgicale. Între timp, cărăușii sârbi s-au întors, au preluat marfa și au plecat cu două autotrenuri. Cei doi șoferi și ambele tiruri au fost găsite, dar drogurile au dispărut. Surse judiciare, au precizat că în cei 30 de saci de rafie era aproape o tonă de cocaină care ar fi ascunse undeva în România.