Evenimentul Zilei > Social > Oficiile poştale au pus lacătul pe uşă. Salariile MIZERE i-au scos în stradă pe ANGAJAŢI
Oficiile poştale au pus lacătul pe uşă. Salariile MIZERE i-au scos în stradă pe ANGAJAŢI

Oficiile poştale au pus lacătul pe uşă. Salariile MIZERE i-au scos în stradă pe ANGAJAŢI

Angajaţii Poştei Române au ieşit în stradă. Oamenii sunt nemulţumiţi de salariile mizere

Aproape 500 de poştaşi şi angajaţi ai oficiilor poştale din judeţul Hunedoara continuă şi astăzi protestele declanşate în urmă cu o zi, oamenii fiind nemulţumiţi de propunerile făcute de Administraţia Companiei Poşta Română în ceea ce priveşte majorarea salariilor.

Preşedintele filialei Hunedoara a Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR), Florin Cheţe a declarat că activitatea majoritatea în majoritatea oficiilor poştale este blocată şi că angajaţii nu sunt de acord cu propunerile administraţiei, care a oferit o majorare de salarii doar până la clasa 19 de încadrare, ceea ce înseamnă jumătate din personal.

Potrivit acestuia, activitatea oficiilor poştale din mai multe oraşe, cum sunt cele din Deva, Hunedoara, Petroşani, Orăştie sau Vulcan, este oprită, potrivit agerpress. La protest participă şi angajaţii oficiului de tranzit din gara Deva, transporturile poştale nemaiputând ajunge la destinaţie.

Poştaşii din judeţul Hunedoara au onorat însă plata pensiilor şi vor achita în cursul zilei de vineri ajutoarele sociale, dacă va fi cazul. SLPR a propus o creştere a salariilor cu 100 de lei, net, în două tranşe egale, de la 1 decembrie 2016 şi 1 ianuarie 2017. În judeţul Hunedoara lucrează aproximativ 600 de persoane în serviciile Poştei Române, iar media salariului brut se situează la o valoare de 1.300 de lei