Evenimentul Zilei > Social > Oficialii UE sunt nemulţumiţi de prestaţia parlamentului român
Oficialii UE sunt nemulţumiţi de prestaţia parlamentului român

Oficialii UE sunt nemulţumiţi de prestaţia parlamentului român

Oficialii europeni sunt nemulţumiţi de prelungirea discuţiilor din parlament pe marginea avizelor de începere a urmăririi penale, cerute de Direcţia Naţională Anticorupţie şi de Parchetul General în cazul unor miniştri-parlamentari acuzaţi de corupţie.

Aceasta este una dintre concluziile vizitei de lucru făcute, în această săptămână, în Marea Britanie, de ministrul justiţiei, Cătălin Predoiu.

„În toate întâlnirile pe care le-am avut la Londra, şi nu au fost puţine, s-a ridicat problema dosarelor care se dezbat la ora asta în parlament, existând o nemulţumire legată de faptul că acestea se prelungesc“, a declarat ministrul justiţiei într-un interviu la Radio România Actualităţi.
 
El a adăugat apoi că le-a explicat oficialilor europeni care este situaţia în aceste cazuri, prezentându-le, totodată, cadrul legislativ, textul constituţional care impune această procedură şi decizia Curţii Constituţionale.

Predoiu a susţinut, în final, că şi-a exprimat regretul, în faţa oficialilor britanici, pentru faptul că Ministerul Justiţiei nu are nicio pârghie la îndemână pentru a determina parlamentul să grăbească aceste decizii.

Procurorii au cerut parlamentului avizul pentru începerea urmăririi penale în cazul a patru miniştri sau foşti miniştriparlamentari: deputaţii Adrian Năstase şi Miron Mitrea şi senatorii Paul Păcuraru şi Codruţ Şereş. Ultima dată, analiza dosarelor acestora a fost amânată de vacanţa pe care parlamentarii şi-au luat-o pentru campania electorală.