Conform unor astfel de voci, acesta ar fi doar un alt plan al Phenianului pentru a distrage atenția și a demoniza Statele Unite, în timp ce alți specialiști consideră că este vorba de o situație oportună pentru denuclearizare. Acum, oficialii SUA consideră că pot clarifica, în sfârșit situația.

Coreea de Nord a făcut o promisiune istorică, în fața Statelor Unite, conform oficialilor de la Washington. Statul comunist ar fi gata să discute viitorul propriului arsenal nuclear, la întâlnirea dintre liderul de la Phenian, Kim Jong-un, și, respectiv, liderul de la Casa Albă, Donald Trump, conform BBC.

 

Surse anonime din interiorul administrației prezidențiale a SUA au informat că pregătirile pentru summit au inclus discuții secrete și directe cu Phenianul. Conform acestor informații, ofițerii de securitate ai celor două state ar fi vorbit de mai multe ori și chiar s-ar fi întâlnit într-un stat terț.

Summitul fără precedent ar trebui să aibă loc în mai, deși Coreea de Nord nu a confirmat public acest lucru. Va fi pentru prima oară în istorie când un șef de stat în funcție al SUA se întâlnește cu liderul Coreei de Nord.

Statul condus de Kim Jong-un a confirmat deja, pentru Coreea de Sud, că este gata să discute problema denuclearizării, dar acesta este primul caz în care au fost făcute astfel de asigurări, direct, în fața Statelor Unite, conform oficialilor citați de jurnaliștii britanici.

Deocamdată, detaliile cu privire la întâlnire, inclusiv data și locul acesteia, rămân neclare.