Evenimentul Zilei > Politica > Ambasada SUA: ”Reprezentanții ambasadei se SE ÎNTÂLNESC în mod constant cu oficiali români să discute probleme de interes comun”
Ambasada SUA: ”Reprezentanții ambasadei se SE ÎNTÂLNESC în mod constant cu oficiali români să discute probleme de interes comun”

Ambasada SUA: ”Reprezentanții ambasadei se SE ÎNTÂLNESC în mod constant cu oficiali români să discute probleme de interes comun”

Ambasada SUA la Bucureşti susţine că vizita ambasadorului Hans Klemm la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost una de curtoazie, menţionând că reprezentanţii misiunii diplomatice se întâlnesc în mod constant cu oficiali români să discute probleme bilaterale de interes comun. 

"Ambasadorul a făcut o vizită de curtoazie noului preşedinte al Înaltei Curţi de Justiţie şi Casaţie. Reprezentanţii ambasadei se întâlnesc în mod constant cu oficiali români să discute probleme bilaterale de interes comun. Nu facem public conţinutul întâlnirilor", precizează Ambasada SUA la Bucureşti, potrivit Agerpres. 

Vineri, ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, s-a întâlnit cu noul preşedinte al instanţei supreme, Cristina Tarcea, la sediul instituţiei. 

Potrivit unor oficiali ai instanţei supreme, vizita a durat aproximativ o jumătate de oră. Cu această ocazie, ambasadorul a felicitat-o pe Cristina Tarcea pentru numirea în funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. 

Vizita a fost planificată încă de pe data de 20 septembrie, atunci când Ambasada SUA a trimis o solicitare instanţei supreme pentru a stabili o întâlnire între Hans Klemm şi Cristina Tarcea. 

În luna iunie, ambasadorul Hans Klemm a avut o întâlnire cu şefi ai parchetelor din România, respectiv cu procurorul general Augustin Lazăr; Laura Oprean, prim-adjunct al procurorului general; Daniel Horodniceanu – procuror şef al DIICOT; Călin Nistor – procuror şef adjunct al DNA. Discuţiile s-au referit la continuarea colaborării în materia combaterii infracţiunilor transfrontaliere şi a criminalităţii organizate, dar şi la oferirea de sprijin în perfecţionarea profesională a procurorilor români.