Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Sanders, după ce Trump a avut o întrevedere cu un emisar al Coreei de Nord, Kim Yong Chol, în care a discutat despre denuclearizare, potrivit Usa Today.

„Preşedintele Donald Trump s-a întâlnit cu Kim Yong Chol şi au discutat o oră şi jumătate despre denuclearizare şi despre al doilea summit, care se va desfăşura la sfârşitul lunii februarie”, a precizat purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

„Președintele Trump aşteaptă întrevederea cu preşedintele Kim, care se va derula într-un loc care va fi anunţat ulterior", a mai spus Sarah Sanders.

Întâlnire de TAINĂ la Casa Albă. Omul lui Kim Jong Un, discuții cu Trump

Întrevederea cu Kim Yong Chol în Biroul Oval este menită să „continue progresul spre denuclearizarea definitivă şi complet verificată a Coreei de Nord”, a declarat Preşedinţia americană.

Ea urmează unei prime întrevederi, vineri dimineaţa, într-un hotel din Washington, între acest emisar, secretarul de stat american Mike Pompeo şi trimisul special al SUA pentru Coreea de Nord, Stephen Biegun. Cei trei oameni de stat „au avut o discuţie bună” asupra „eforturilor pentru a face să avanseze angajamentele asumate de preşedintele Trump şi preşedintele Kim Jong Un în timpul summitului lor din Singapore”, a anunţat Departamentul de Stat al SUA.