Evenimentul Zilei > Politica > OFICIAL. PSD şi ALDE vor face MAJORITATEA PARLAMENTARĂ. Tăriceanu a OFERIT PRIMELE DETALII despre propunerea de PREMIER: “Va fi din PARTEA PSD-ULUI”
OFICIAL. PSD şi ALDE vor face MAJORITATEA PARLAMENTARĂ. Tăriceanu a OFERIT PRIMELE DETALII despre propunerea de PREMIER: “Va fi din PARTEA PSD-ULUI”

OFICIAL. PSD şi ALDE vor face MAJORITATEA PARLAMENTARĂ. Tăriceanu a OFERIT PRIMELE DETALII despre propunerea de PREMIER: “Va fi din PARTEA PSD-ULUI”

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat oficial că a semnat protocolul de colaborare cu PSD, valabil pe o perioadă de 4 ani, în vederea formării majorității parlamentare și a guvernării. El a adăugat că propunerea de premier va fi făcută de PSD președintelui Klaus Iohannis. Cele două partide vor merge împreună la consultările de la Cotroceni.

"Candidatul va fi desemnat de comun acord, dar va fi o persoană din partea PSD. Numele sigur îl vom anunța la momentul potrivit, dar, în niciun caz nu înainte de a merge la consultări la Cotroceni. Cel mai important este conținutul acestui protocol, dar astăzi noi practic am formalizat coaliția pe care am anunțat că o vom alcătui. Coaliția are principal scop punerea în aplicare a programului de guvernare și având în vedere că avem votul majorității cetățenilor și reprezentanrea proporțională în Parlament, vom propune un candidat unic ca premier, legitim. Noi vom participa împreună la consultările pe care președintele le va organiza pentru stabilirea primului ministru", a afirmat Tăriceanu, într-o conferință de presă la Parlament, după semnarea protocolului cu Dragnea.  .