Evenimentul Zilei > Actualitate > Oferte la lilieci într-o mare piață. Imagini cutremurătoare în plină molimă
Oferte la lilieci într-o mare piață. Imagini cutremurătoare în plină molimă

Oferte la lilieci într-o mare piață. Imagini cutremurătoare în plină molimă

Nu doar în China, de unde a pornit în toată lumea pandemia de coronavirus, se comercializează lilieci în piețe, ci și în alte state importante din Asia. Una dintre aceste țări unde se consumă lilieci este Indonezia.

Fără să de țină cont că în lume au murit, până acum, sute de mii de oameni, în Indonezia sunt piețe unde liliecii se vând ca delicatese.

Pe 28 martie, adică în plină pandemie, o piață din Indonesia avea în „ofertă”…la lilieci!

Imaginile ajunse în mediul online au devenit deja virale și au atras critici dure din partea experților, cei care atrag atenția asupra riscului de infecție la care sunt supuși oamenii.

Conform mai mult studii, liliecii sunt purtătorii a mai multor tipuri de virusuri și agenți patogeni. Există chiar și rapoarte ale autoritățile locale care certifică faptul că s-a descoperit o tulpină de coronavirus în liliecii din piața Tomohon (Indonesia) în 2018

Pe lângă lilieci, în piața Tomohon se mai comercializau, luna trecută, „delicatese” locale precum câini, șobolani și reptile.

Pe 11 aprilie, cercetătorii au identificat șase tipuri de coronavirus la lilieci, familie de virusuri din care face parte și SARS-CoV-2, care a dus la pandemia de Covid-19.

Experții cred că noul coronavirus a fost transmis de la lilieci la oameni prin intermediul unei alte specii, ipotezele formulate până acum referindu-se la șerpi și pangolini, potrivit fanatik.ro