Evenimentul Zilei > Social > Oferte de joburi pentru români în Germania şi Israel
Oferte de joburi pentru români în Germania şi Israel

Oferte de joburi pentru români în Germania şi Israel

Aproximativ 1.000 de muncitori în construcţii sunt aşteptaţi în Israel la începutul lui 2012, iar în Germania se caută studenţi care pot lucra în hoteluri, restaurante sau în agricultură.

Dacă ştiţi limba germană, sunteţi studenţi sau masteranzi şi doriţi să lucraţi anul viitor în Germania, în vacanţa de vară, aveţi la dispoziţie 150 de locuri. Acestea sunt disponibile în agricultură, gastronomie, hoteluri şi curăţenie clădiri, iar salariile variază între 800 şi 1.000 de euro pe lună.

În Israel, în schimb, se caută aproximativ 1.000 de muncitori pentru construcţii, a căror selecţie va începe în scurt timp.

Cum se fac recrutările

Pentru a participa la selecţia pentru Germania, studenţii interesaţi trebuie să ştie că se cer cunoştinţe bune şi foarte bune de limbă germană (studiu cel puţin 3 ani).

"Verificarea cunoştinţelor de germană se va face în scris, prin completarea unui chestionar, în limba germană, şi oral, prin participarea la un interviu", detaliază reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Depunerea dosarelor şi susţinerea testului de limba germană se desfăşoară până pe 16.12.2011, între orele 9.00-15.00, la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în cadrul Direcţiei Relaţii Internaţionale EURES, strada Avalanşei nr. 20-22, Bucureşti.

Informaţii suplimentare la 021.311.07.73 sau pe www.anofm.ro.

În ceea ce priveşte locurile de muncă din Israel, procesul de selectare a celor 1.000 de lucrători se va face în România.

"Agenţiile locale vor face o bază de date. Cei interesaţi sunt invitaţi să-şi depună CV-ul la agenţiile de ocupare a forţei de muncă şi vor fi sunaţi", recomandă reprezentaţii Ministerului Muncii.