Evenimentul Zilei > Actualitate > Oferta Franţei pentru romii care se întorc în România: Un loc de muncă în țară, renovarea locuinței, ajutor pentru integrarea copiilor în școli
Oferta Franţei pentru romii care se întorc în România: Un loc de muncă în țară, renovarea locuinței, ajutor pentru integrarea copiilor în școli

Oferta Franţei pentru romii care se întorc în România: Un loc de muncă în țară, renovarea locuinței, ajutor pentru integrarea copiilor în școli

În încercare sa de a scăpa de romii care cerşesc în Hexagon, statul francez le-a propus acestora o nouă ofertă pentru a se întoarce în România: un loc de munca în ţara noastră, renovarea locuintei, asigurare de sanatate şi ajutor pentru integrarea copiilor în scoli.

Francezii încearcă din nou să scape de cetățenii de etnie romă. Oficialii de la Paris le promit acestora  un loc de muncă, renovarea locuinței, asigurare de sănătate, dar și ajutor pentru integrarea copiilor în școli, cu condiţia de a se întoarce în România.

Francezii au încercat şi în 2008 să scape de cerşetorii noştri. Atunci le-au dat bani să vină acasă şi să işi faca ferme, însă dupa un an s-au trezit iar cu ei.

Doar 10% dintre cei repatriaţi în 2008 au primit ajutoarele promise: bani pentru a infiinta o ferma de animale, restul au ramas numai cu ajutorul de 220 de euro. Chiar şi aşa multi dintre cei care si-au facut ferme, le-au vândut după un an – perioada obligatorie stabilită de statul francez, relatează Protv.  

Acum Oficiul Francez pentru Imigrari a semnat un nou acord cu autorităţile din Timiş, Bihor, Alba, Dolj şi Mehedinti. De această dată, o asociatie coordonata de statul francez ii va monitoriza pe ţiganii repatriaţi.