Octavian Popescu 78 de ani), românul care a absolvit Școala de Antrenori de la Koln, este un fan al metodelor fotbalistice aplicate de nemți.

A trecut pe la Munchen 1860

Fost jucător la Dinamo și Rapid, Popescu a antrenat în Germania, formația de tineret a celor de la Munchen 1860 (1980 – 1984), apoi a fost promovat la echipa mare.

A mai trecut și pe la Offenburger FV, iar în 1991 a decis să-și încheie cariera de tehnician. Până să ajungă în Germania, Octavian Popescu pregătise naționala olimpică a României și antrenase în Turcia, la Eskișehirspor și Mersinspor.


FOTO: Octavian Popescu:Ulterior, avea să semneze un contract și cu Malatyaspor. Adversar declarat al lui Mircea Sandu, Popescu și-a anunțat candidatura la alegerile din 2014, pentru președinția FRF, dar s-a retras cu câteva zile înaintea evenimentului în urma căruia Răzvan Burleanu a ajuns șef la „Casa Fotbalului”.

„Dezastrul este total”

Popescu este de părere că fotbalul românesc este în comă, iar șanse să se întremeze nu prea sunt. „Nici nu prea mă mai uit la meciurile din România, că nu am ce vedea. Dezastrul este total. Insolvență, faliment, jucători slab pregătiți, antrenori cu gura mare. Avem un campionat slab și o națională care s-a făcut de râs la Euro. Cum mergem mai departe? Așa, duși de vânt”, ne-a spus fostul tehnician.

„A avut probleme ce țin de moralitate”

Deși a rămas impresionat de ceea ce a văzut în fotbalul din Germania, în anii ‚80, Popescu nu pariază pe Christoph Daum, selecționerul României, care a lucrat ani de zile în Bundesliga. „Ca om, Daum e compromis. Se știe scandalul cu droguri, prostituate… A avut probleme ce țin de moralitate. Nu am nimic cu el, dar nu va reuși. Și nu doar din vina lui. Nu are material la dispoziție. Pe ce jucători se va baza? De unde să ia fotbaliști, dacă la noi nu mai apare nimic de valoare? Nu va sta mult, o să vedeți. O dăm în bară în preliminariile pentru Campionatul Mondial”, anunță Popescu.

El încă este supărat din cauza prestației pe care a avut-o prima reprezentativă la Campionatul European din Franța.

„Pregătiți de o nulitate de antrenor”

„Mă tot gândeam ce echipă a fost mai penibilă decât România, la turneul ăsta. Poate Ucraina, că ăia n-au făcut niciun punct. Jalnic am arătat, dar nu m-a mirat, pentru că mă uitam la lotul nostru. Fotbaliști slabi, care joacă la echipe modeste. Pregătiți de o nulitate de antrenor, Iordănescu. Acest <General> o fi avut el, odată, rezultate. Dar știți de ce le-a avut? Pentru că jucau pentru el Gheorghe Hagi, Gică Popescu, Dan Petrescu sau Ilie Dumitrescu. Și atunci el știa una și bună. Fundul în poartă și mingea pe Hagi”, a conchis fostul antrenor.