Evenimentul ZileiSportOctavian Popescu a intrat în atenția italienilor: „E revelația momentului”

Octavian Popescu a intrat în atenția italienilor: „E revelația momentului”

Octavian Popescu a intrat în atenția italienilor: „E revelația momentului”
Octavian Popescu a intrat în atenția italienilor. Fotbalistul în vârstă de 18 ani, care și-a trecut numele pe lista marcatorilor formației patronate de Gigi Becali doar o singură dată, a primit aprecieri de la fostul antrenor din Seria A, Giovanni Di Marzzio.

Noua speranță din lotul trupei pregătite de tehnicianul Toni Petrea, Octavian Popescu, i-a impresionat pe italieni, prin evoluțiile sale de pe parcursul acestui sezon. Tânărul mijlocaș în vârstă de numai 18 ani a strâns douăzeci de apariții în tricoul roș – albaștrilor, iar calitățile sale nu au trecut neobservate de specialiștii fotbalului din „Cizmă”.

Cunoscutul antrenor italian Giovanni Di Marzio a lăudat jocul fotbalistului de la FCSB și l-a comparat pe acesta cu legendarul mijlocaș al celor de la Internazionale Milano, Gianni Rivera.

„Revelația momentului este Octavian Popescu, un mijlocaș român născut în anul 2002, care pare un nou Gianni Rivera” este caracterizarea pe care i-a făcut-o Giovanni Di Marzio jucătorului român înalt de 1,80 metri.

Di Marzio, care, de-a lungul carierei sale, s-a aflat la conducerea băncii tehnice a unor formații renumite din Seria A, precum Napoli, Genoa și Palermo, e convins că Popescu poate face, în curând, pasul spre campionatul italian și îl recomandă pe acesta campioanei Juventus Torino.

„Are un fizic bun și cred că ar fi o afacere foarte bună pentru cluburile din Italia, în special pentru cei de la Juventus Torino” a mai spus Di Marzio despre mijlocașul care a primit, în urmă cu numai câteva zile, prima convocare la reprezentativa națională a României sub 19 ani.

Cine este Gianni Rivera?

Celebrul mijlocaș născut în timpul celui de-al doilea război mondial, în 1943, a scris istorie pentru gruparea de pe „Giuseppe Meazza”, dar și pentru selecționata Italiei, cu care a participat la nu mai puțin de patru turnee finale ale Campionatului Mondial, precum și la o ediție a Jocurilor Olimpice, desfășurate la Roma, în 1960.

La Mondialul din ’70, Rivera a condus Italia spre marea finală, printr-un gol decisiv, marcat în prelungirile partidei cu Germania de Vest.

Cu doi ani mai devreme, la Europeanul din ’68, organizat pe tărâm italian, Rivera a avut, de asemenea, o contribuție majoră la cucerirea titlului.

După ce a agățat ghetele în cui, fotbalistul lui Inter s-a consacrat vieții politice, iar, până în vara lui 2019, a ocupat funcția de europarlamentar din partea Partidului Democrat, formațiune politică cu o orientare ideologică de stânga.


Accesează: