Octavian Belu, cel mai tare din lume

Octavian Belu, cel mai tare din lume

Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport va primi astăzi premiul pentru cel mai bun antrenor din lume, din partea Academiei Mondiale a Recordurilor.

Academia Recordurilor Mondiale l-a desemnat pe românul Octavian Belu cel mai de succes antrenor din lume! La 57 de ani, Octavian Belu are un palmares impresionant: 279 de medalii.

Cele mai valoroase însă sunt cele 16 de aur, obţinute la Jocurile Olimpice. Născut la Ploieşti, pe 17 februarie 1951, Belu este absolvent al Institutului de Educaţie Fizică şi Sport, promoţia 1974, specializarea gimnastică. În 1981, şi-a început munca la Deva, ca antrenor la lotul olimpic de gimnastică, iar în 1990 devine antrenor coordonator.   Perioada Belu-Bitang la lotul olimpic de gimnastică a fost cea mai fructuoasă din istoria sportului românesc.

Nu mai puţin de 279 de medalii de la Olimpiade, Campionate Mondiale şi Europene. 16 dintre ele sunt din cel mai preţios aur, cel olimpic.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu Octavian Belu antrenor, echipa de gimnastică a României a cucerit cinci titluri mondiale şi două olimpice. Pentru meritele sale deosebite i-a fost conferit Ordinul "Meritul Sportiv" clasa I şi titlul de antrenor emerit.

În 2000 i-a fost decernat Ordinul naţional "Serviciul Credincios" în grad de ofiţer iar noiembrie 2004, a primit din partea preşedintelui ţării, Ordinul National "Steaua Romaniei". De aproape un an, Octavian Belu conduce Agenţia Naţională pentru Sport.

Mâine, Belu împlineşte 57 de ani. Cu această ocazie, prietenii îi organizează azi o petrecere surpriză.