Ochii roșii pot fi semnul unor boli grave. Când este obligatoriu să mergeți la medic

Sursa:realoptic.ro

Ochii iritați și roșii pot indica o alergie sau o infecție, dar pot fi și un simptom al unor boli grave. Unele dintre acestea pot duce la pierderea vederii.

Ochii roșii, care a par a fi injectați cu sânge, pot fi semnul mai multe afecțiuni. Partea albă a ochiului se înroșește atunci când vasele de sânge de la suprafața se sparg. Persoanele care suferă de alergii, poartă lentile de contact, nu dorm suficient sau petrec mult timp în fața calculatorului pot avea ochii roșii și iritați.

Mergeți la medic

De asemenea,conjunctivita este una dintre efecțiunile care duc la înroșirea ochilor. Este o boală inflamatorie, iar pacienții prezintă mâncărime și senzație de arsură la nivelul ochilor. Conjunctivitata poate fi de natură bacteriană sau virală, iar un control la medic este indicat, deoarece este nevoie de tratament de specialitate.

Blefarita este o inflamație a pleoapelor, care duce automat și la înroșirea ochilor. Este în general de natură bacteriană și de aceea este foarte important să nu ne frecăm la ochi cu mâinile murdare. Acesta afecțiune dă senzație de mâncărime, lăcrimare abudentă și o sensibilitate la lumină. Se poate însă trata cu picături cu antibiotic și antiinflamatoare.

Aspectul de ochi injectat cu sânge poată apărea și fără să fie cauzat de o boală. În cazul persoanelor care au avut crize de tuse, vărsături sau care au fost efectiv lovite în ochi pot apărea astfel de simptome. Aceste incidente pot produce mici hemoragii care se vindecă de la sine.

Boli grave

Anumite boli autoimune precum artrita reumatoidă, lupusul sau bolile inflamatorii ale intenstinelor pot afecta și ochii. În acest caz afecțiunea de numește sclerită. Pe lângă senzația neplăcută de mâncărime, această boală se manifestă și cu dureri mari de cap și tulburări de vedere.

Dacă aveți ochii roșii o perioadă mai lungă de timp trebuie să mergeți neapărat la medic. Poate fi vorba despre glaucom, o afecțiune gravă. Această boală duce la creșterea presiunii oculare și provoacă hemoragii ale ochilor. Dacă nu este tratată, poate duce la pierderea definitivă a vederii, potrivit dmax.ro.