Occidentul sicofant. Vandalii de statui, orbi la sclavia modernă

Occidentul sicofant. Vandalii de statui, orbi la sclavia modernă

Activiștilor Black Lives Matter le pasă prea puțin de viața sclavilor vietnamezi din Regatul Unit.

Nu par însă să acorde mai multă atenție sclavilor negri din Africa.

Global Slavery Index indică faptul că aproximativ 9,2 milioane de oameni (bărbați, femei și copii) sunt înrobiți în Africa, ceea ce înseamnă pentru ei muncă forțată, relații sexuale forțate și căsătorii forțate.

„Potrivit Organizației Internaționale a Muncii a Organizației Națiunilor Unite, persoanele aflate la ora actuală în sclavie sunt de aproape trei ori mai numeroase decât cele care au fost capturate și vândute în cei 350 de ani în care a durat comerțul transatlantic cu sclavi”, a raportat Time Magazine, în martie 2019.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit Organizației Internaționale a Muncii, 25 de milioane de persoane se află în situație de servitute, pentru datorii, iar 15 milioane de persoane au fost nevoite să se căsătorească forțat.

Sclavia modernă le aduce rețelelor criminale în jur de 133 miliarde de euro pe an, după traficul de droguri și arme.

„Sclavia nu a fost niciodată mai profitabilă decât astăzi”, a declarat ,pentru revista Time,  Siddharth Kara, economist la Carr Center for Human Rights Policy.

Conform Global Slavery Index din 2018, „țările G-20 importă în fiecare an produse în valoare de 315 miliarde de euro, care au toate șansele să fie fabricate de sclavii moderni”.

În 2017, pe rețelele de socializare au circulat imagini șocante cu sclavi scoși la licitație în Libia: CNN a arătat cum bărbați vorbitori de arabă au vândut doisprezece nigerieni.

În 2019, Time Magazine a intervievat  un migrant african (Iabarot) capturat și vândut ca sclav în drum spre Europa:  „Ajuns la granița de sud a Libiei, Iabarot a întâlnit un șofer de taxi foarte drăguț, care s-a oferit să-l ducă gratis în capitala Tripoli. Pe drum, el a fost vândut unui „libian alb” sau unui arab, pentru 200 de dolari (180 de euro). El a fost obligat astfel să-și achite „datoria” pe un șantier, model care s-a repetast de fiecare dată când era vândut și revândut”.