Un obicei comun poate fi foarte dăunător pentru dantură, avertizează medicii stomatologi. Astfel, nivelul ridicat de Ph pe care îl provoacă poate contribui la eroziunea dinților.
Sorbitul băuturii este mai periculos decât credem
Eroziunea dinților este un risc care apare odată cu această obișnuință de consum. Mâncarea de dulciuri, de batoane de ciocolată sau savurarea băuturilor reci sunt modalități evidente de a aduce prejudicii dinților. Însă sorbirea băuturilor poate fi chiar mai dăunătoare decât toate acestea. Iată de ce declarația dr. Dante Devoti a alarmat multă lume.
Dentistul, care lucrează la Columbia University’s College of Dental Medicine, a declarat: “Smalțul dinților este cea mai mineralizată substanță din organism. Acidul este una din principalele cauze care duc la eroziunea dinților. Sparge și slăbește smalțul care îți înconjoară dantura. Iar expunerea prelungită la acid – în special lichidele acide – poate duce la demineralizarea, eroziunea dinților.”
Molarii, caninii și incisivii sunt mai predispuși la formarea de carii
Din acest motiv, molarii, caninii și incisivii sunt mai predispuși la formarea de carii, mai subliniază medical stomatolog american. Dante Devot a explicat, de asemenea, că saliva ajută la neutralizarea acidității, dar are nevoie de timp pentru ca nivelurile de pH levels să scadă, în vreme ce la sorbirea băuturii saliva nu are timă să crească valorile de pH.
“A bea cafea, ceai, suc de fructe sau orice băutură într-o singură repriză este mai bine pentru dinții tăi decât a sorbi o singură doză întreaga zi”, este o altă recomandare a dentistului new-yorkez.
Eroziunea dinților poate fi o afecțiune dentară care include depuneri pe smalțul dinților provocate de aciditate. Smalțul dentar este o substantă foarte dură care acoperă dintele. De cele mai multe ori este distrus de aciditatea creată de consumul de băuturi carbogazoase, cafea, ceai sau de fumat. Aciditatea îndepărtează smalțul de pe dinți. După ce smalțul dentar este distrus, șansele de eroziune dentară cresc vizibil.