Vanghelie şi Obama, întâlnire de 300 de dolari

Vanghelie şi Obama, întâlnire de 300 de dolari

Marian Vanghelie l-a văzut pe preşedintele SUA la o reuniune unde intra oricine plătea un "bilet".

"Onorez invitaţia pe care am primit-o de la A.I.P.A.C., Asociaţia Evreilor Americani, unde, după cum ştiţi, participă şi domnul Netanyahu (premierul Israelului – n.r.) şi domnul Obama, şi alte întâlniri pe care le voi avea destul de importante", explica Marian Vanghelie, sâmbătă, pe aeroport rostul deplasării sale în SUA. Din relatatarea sa se înţelegea că se va întâlni cu însuşi Barack Obama cu care va sta la aceeaşi masă.

A.I.P.A.C – "Policy Conference 2011" este congresul anual unei organizaţii de lobby americano- israelian şi înseamnă o reuniune cu aproape 10.000 de invitaţi.

Din mijlocul unei astfel de mulţimi – cam de două ori mai mare decât cea care participa la vanghelioanele de la Romexpo - Vanghelie l-a zărit pe Barack Obama, preşedintele SUA când s-a adresat participanţilor de la tribuna congresului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Accesul la acest eveniment se face pe baza de invitaţie specială, dar, totodată, oricine poate intra contracost. La Congresul AIPAC din 2012 de exemplu, îţi poţi rezerva intrarea contra sumei de 300 de dolari americani.

Vanghelie caută investitori. "Eu cred că, într-un fel sau altul, colaborarea cu America să fie mult mai importantă de acum încolo, după tot ce se întâmplă cu scutul antirachetă. (...) În România tot glumim şi am rămas cu glumele. Nu plec în America doar să mă plimb câteva zile. Sunt oameni serioşi, interesaţi să vină în România", a mai spus Vanghelie. Ce a spus Obama

În mesajul rostit duminică, potrivit AFP citat de Agerpres, foarte aplaudat de participanţii la AIPAC, Barack Obama a dat asigurări că Washingtonul îi acordă Israelului un sprijin militar care merge dincolo de un ajutor obişnuit pentru o terţă ţară şi şi-a exprimat totodată dorinţa privind menţinerea, cu ajutorul SUA, a ’’superiorităţii’’ forţei militare israeliene faţă de potenţialii adversari ai săi din regiune. "În România toţi glumim şi am rămas cu glumele. Nu plec în America doar să mă plimb." MARIAN VANGHELIE, vicepreşedinte PSD

  • Vanghelie, a doua vizită în America
  • Cozmin Guşă, Goagăl-translator pentru Marian Vanghelie
  • Vanghelie, întâlnire cu un asistent al lui Obama
  • Vanghelie s-a întors de la Washington cu un dop de cristal