El a spus că mai sunt multe de făcut pentru a se construi punți de comunicare și încredere între afro-americani și hispanici pe de-o parte și polițiști de cealaltă parte. Iar violența polițiștilor trebuie investigată cu atenție, scrie BBC News.

Obama a făcut aceste declarații în Washington după ce s-a întâlnit cu activiști, politicieni și ofițeri ai agențiilor de aplicare a legii. Afirmațiile se referă la recentele incidente în care mai multe persoane de culoare au fost ucise de ofițeri în statele Louisiana and Minnesota, urmate de un atac de răzbunare a unui veteran de război care împușcat mortal cinci ofițeri de poliție în Dallas, săptămâna trecută.

„Trebuie să facem lucrăm mai mult împreună și să ne gândim cum putem clădi încrederea după ce ofițerii de poliție au folosit forța mortală, și să facem să existe încredere că ancheta va fi corectă și se va face dreptate”, a spus Obama.

El a sugerat că un set de practici trebuie stabilite pentru a asigura eficiența și corectitudinea anchetelor. „Se pare că nu este suficient pentru noi să avem o forță specială, un raport și apoi să urmărim ce se întâmplă în departamente. Trebuie să facem ca aceste comunități să  simtă că ideile lor, dacă sunt bune, au fost preluate și puse în practică”, a explicat președintele.

Marți, Obama a participat la slujba religioasă în Dallas, în memoria celor cinci ofițeri uciși și a discutat cu familiile acestor bărbați omorâți de polițiștii din Louisiana and Minnesota, Alton Sterling, 37 de ani, și Philando Castile, 32 de ani, pentru a le transmite condoleanțe.