Într-un mesaj postat pe social media, fostul președinte a cerut în mod special un control mai mare al armelor pentru a preveni atacul în masă.  Barack Obama a scris pe contul său:„Până să spunem cu toții și să insistăm pe ideea că funcționarii publici sunt vinovaţi şi  trași la răspundere pentru modificarea legilor armelor de foc, aceste tragedii vor continua să se întâmple”.
Obama acuză: „Nicio altă națiune de pe pământ nu a cunoscut un asemenea nivel de violență ca Statele Unite”.  Mai mult, fostul preşedinte a cerut cenzurarea „site-urilor naționaliste albe pentru a preveni radicalizarea. „Există indicii că tot ceea ce s-a întâmplat la El Paso urmează o tendință periculoasă: indivizi cu probleme care îmbrățișează ideologii rasiste acționeză violent pentru a păstra supremația albilor, a scris el.
„Platformele de internet trebuie să găsească strategii mai bune pentru a reduce influența acestor grupuri la ură”.  Deși Obama nu a menționat direct numele lui Donald Trump el a solicitat americanilor „să respingă categoric orice idee ieşită din gura unuia dintre liderii noștri care alimentează un climat de ură şi are sentimente rasiste”, a mai scris fostul preşedinte al SUA.

Te-ar putea interesa și: