Consilierul economic de la Casa Albă, Austan Goolsbee, se va întâlni săptămâna aceasta cu câţiva oameni de afaceri reprezentantivi, potrivit unei surse.
Aceasta ar fi a doua acţiune în răstimp de mai puţin de o lună prin care Goolsbee încearcă să folosească oamenii de afaceri pentru a creşte presiunea asupra Congresului ca să crească limita fixată pentru datoria publică la 14,3 trilioane de dolari înainte de 2 august, când trezoreria nu va mai fi capabilă să plătească datoria scadentă.
Mai sunt justificate intervenţiile armate?
Datoria publică exagerată obligă SUA să-şi revizuiască politica de cheltuieli, iar cele care ţin de politica externă sunt în prim plan.
Oficialii SUA au propus să reducă cu 75% ajutorul de 1,1 miliarde de dolari pentru Pakistan pentru 2012 până când administraţia Obama va raporta Congresului cum va cheltui banii.
Totodată, exprimând nemulţumirea republicanilor privind implicarea Americii în problemele din Libia, John Boehner, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, i-a comunicat preşedintelui Oabama ieri, printr-o scrisoare, că fără autorizarea Congresului misiunea va reprezenta o încălcare a rezoluţiei privind intervenţiile militare din 19 iunie.