Obama, acuzat de foşti ofiţeri CIA în cazul uciderii lui Osama ben Laden

Obama, acuzat de foşti ofiţeri CIA în cazul uciderii lui Osama ben Laden

Un grup de foşti ofiţeri din CIA şi din cadrul forţelor speciale l-au acuzat pe preşedintele american Barack Obama că ar fi scăpat " imprudent" informaţii privind raidul în cursul căruia a fost ucis Osama ben Laden, în 2011, în Pakistan, pentru a câştiga din punct de vedere politic.

Pe  site-ul acestui grup de foşti spioni şi militari (Special Operations Opsec Education Fund) a fost prezentată o înregistrare video de aproximativ 20 de minute, în care sunt reluate criticile care i-au fost aduse deja liderului de la Casa Albă de Mitt Romney şi alţi republicani. Foştii ofiţeri CIA acuză Casa Albă că a difuzat informaţii secrete în scopul îmbunătăţirii bilanţului lui Obama fără a lua în calcul securitatea spionilor şi a militarilor americani, relatează Businsess Standard.

De asemenea, Obama este acuzat că a oferit detalii despre raidul care a dus la uciderea lui Ben Laden în loc să aştepte şi să "exploateze din plin comoara de informaţii" descoperite în urma acestei operaţiuni în Pakistan.

Echipa de campanie a lui Obama consideră moartea lui Ben Laden şi problemele de politică externă drept puncte forte ale preşedintelui în exerciţiu, insistând pe lipsa de experienţă a lui Mitt Romney în acest domeniu.

Ne puteți urmări și pe Google News