Unul din aspectele interesant ale bucătăriei libaneze îl reprezintă modul în care este servită mâncarea, numit „mezze”. Acesta constă într-o multitudine de feluri de mâncare precum legume murate, humus, piure de vinete afumate, frigărui de carne și o varietate de salate gătite sau proaspete, prezentate sub formă de bufet cu autoservire. Mezze însumează 40 de feluri de mâncare distincte sau derivate ale unor rețete, dar cu multe alte ingrediente care le modifică radical gustul.

„Luna asupra cerului”

Printre bucatele oferite de Chef Laurențiu Drăgănoiu și Chef Ahmed Sankari, se numără Habra Nayyeh – un tip de carne tocată, dar negătită, condimentată și consumată cu pastă de usturoi, tocănița de berbecuț, dar și rețete ialienești, franțuzești sau sushi, cum ar fi creveții în sos de roșii sau cu anghinare în sos alb. Printre cele mai râvnite deserturi se numără Mandaloun – o delicatesă care conține tăiței, cremă de lapte și sirop – dar și „luna asupra cerului”, un desert cu portocale, zahăr, mastic și lapte.

„Ieri, aici era șantier, astăzi sunteți oaspeți și ne bucurăm foarte mult. Sper ca toată lumea din România să înțeleagă că numai prin muncă, prin implicare și prin răspundere putem să dăm dovadă că suntem cu adevărat români, putem așeza România acolo unde îi este locul și putem îmbrăca România într-o așa numită rochie de mireasă cât mai frumoasă. Nu vorbele fac viitorul copiilor noștri, doar fapte care trebuie dovedite de fiecare dintre noi. Eu spun acasă atât în Liban, cât și în România, ambele țări sunt casa mea. Vreau să fiu un mic soldat în armata română”, a declarat Mohammad Murad, în cadrul evenimentului de deschidere. Muzica live libaneză a făcut ca seara să fie perfectă.

 

Cine este Mohamed Murad?

Mohammad Murad este un om de afaceri, cetățean român de origine libaneză, cunoscut ca fiind cel mai mare investitor din turismul românesc, fiind patronul lanțului Phoenicia Hotels. Acesta a creat emoții serioase în mediul politic atunci când, în prezența ministrului Turismului a anunțat că va candida la primăria orașului Constanța.

A ajuns în România în 1982 pentru studii. După „mici-afaceri”, a deschis în 1992 Springtime, care a fost primul lanț de restaurante și s-a dovedit o afacere de succes, iar în 1998 a cumpărat pachetul majoritar de la hotelurile Perla și Majestic din Mamaia.

O altă afacere dezvoltată de Murad a fost cea imobiliară, reușind să construiască și să vândă înainte de criză peste 2.000 de apartamente în București și în țară.

 

Te-ar putea interesa și: