Evenimentul Zilei > Social > Oare câţi şoferi ŞTIU CÂT DE MULT RISCĂ în momentul în care RIDICĂ ŞTERGĂTOARELE maşinilor PARCATE AIUREA?
Oare câţi şoferi ŞTIU CÂT DE MULT RISCĂ în momentul în care RIDICĂ ŞTERGĂTOARELE maşinilor PARCATE AIUREA?

Oare câţi şoferi ŞTIU CÂT DE MULT RISCĂ în momentul în care RIDICĂ ŞTERGĂTOARELE maşinilor PARCATE AIUREA?

Şoferii care îşi găsesc locul de parcare ocupat nu mai sunt surprinşi de situaţie, întrucât este ştiut că Bucureştiul este un oraş cu prea puţine locuri de parcare în comparaţie cu numărul maşinilor.

În situaţia explicată mai sus, conducătorii auto reacţionează cu un gest devenit un simbol: ridicatul ştergătoarelor maşinilor parcate aiurea.

Este un mesaj care îi transmite celuilalt şofer că acel loc de parcare este adjudecat şi că ar fi bine să caute altă soluţie dacă îşi doreşte să nu apară şi alte probleme, mai grave decât ridicatul ştergătoarelor.

Totuşi, ce ştiu foarte puţini deţinători de permis auto este că acest comportament poate fi considerat un act de vandalism.

„În Bucureşti parcările plătite sunt la dispoziţia celor care le-au închiriat de la primărie 24 de ore din 24. Nu există un interval orar care să permită altor şoferi să parcheze autoturismul pe locul tău”, a declarat pentru auto-bild.ro un polițist din Capitală.

Astfel, cine îşi găseşte locul de parcare ocupat, trebuie să anunţe Poliţia Locală, care are obligaţia de a trimite un echipaj la faţa locului. Persoana care a ocupat locul de parcare abuziv va fi identificată şi ulteorior sancţionată.