Evenimentul Zilei > Actualitate > O zecime din locuinţe au asigurare obligatorie. VEZI câte au primit despăgubiri
O zecime din locuinţe au asigurare obligatorie. VEZI câte au primit despăgubiri

O zecime din locuinţe au asigurare obligatorie. VEZI câte au primit despăgubiri

Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale - PAID a avizat, de la începutul activităţii de subscriere (15 iulie 2010) şi până la această dată, 73 de dosare de daună, din care au fost plătite despăgubiri pentru 31 dintre acestea, celelalte fiind în curs de rezolvare, a anunţat astăzi PAID.

Valoarea totală a despăgubirilor plătite se ridică la peste 260.000 de lei. Din cele 73 de dosare de daună avizate, 39 au fost deschise în urma producerii riscului de inundaţii, iar 34 de dosare – pentru locuinţele asigurate prin poliţa obligatorie ce au fost afectate de alunecările de teren.

Dauna medie

Dauna medie plătită de PAID are o valoare de 8.387 lei. În data de 1 august 2011, Pool-ul a plătit prima daună totală, în valoare de 20.000 de euro.
PAID administrează, în prezent, peste 800.000 de poliţe obligatorii, pentru circa 10% din totalul locuinţelor din România. Aproape 497.000 de
contracte au fost încheiate pentru locuinţe de tip A, iar 310.000 de poliţe au fost cumpărate pentru locuinţe de tip B.

Rezervele de daună avizate şi neavizate constituite de Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale – PAID se ridică, în prezent, la o valoare
de aproape 400.000 de lei, fond necesar pentru acoperirea pagubelor produse la locuinţele asigurate prin poliţa obligatorie.

"PAID trebuie să constituie, potrivit legii, toate tipurile de rezerve tehnice – de primă, de daune avizate şi neavizate, de catastrofă -, a căror valoare totală este, în prezent, de peste 30 milioane de lei. Coeficientul de lichiditate al Pool-ului este 124, gradul de solvabilitate este 1,65 – ambii indicatori situându-se peste limita minimă impusă de normele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor", a comunicat PAID.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: