Editura Evenimentul si Capital

O vizită. ASTROLOGIA CREȘTINĂ, baze și principii. Berbecii trebuie să analizeze cu atenție, Fecioarele au o eficacitate sporită | Horoscopul lui Dom' Profesor

Radu Ştefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 3123 Vizualizari

Pe 20 ianuarie s-au născut Federico Fellini, David Lynch, Eugene Sue, Ernest Chausson, Aurel Ţicleanu, Ion Frunzetti, Costache Bălăcescu, Vasile Băran, Dan Rădulecu, Acim Nica, Teodor Bratu.

În mod convențional Soarele intră în zodia Vărsătorului.

Tradiţional, pe 20 ianuarie este, în calendarul creștin-ortodox, Sf. Eftimie cel Mare. Eftimie, cel cu numele care în greceşte înseamnă „veselie” - toate supărările sfintelor Biserici le aducea întru veselie. „Numele şi l-a primit cu făgăduinţa de sus, căci, pe când părinţii lui se rugau să aibă fii, glas de sus a venit spunându-le să se bucure şi să fie cu voie bună”. Vieţile Sfinţilor, după Mineie, pagina 232.

În ”Kalendar” Sf. Eftimie se ţine ca să rodească pomii. (Olteanu) Ce frumos!

Dragi lupi, padawani și hobbiți sunt unele zile în care mă întreb dacă recunoscând viitorul, îl fac posibil. Astăzi am primit o vizită, surprinzătoare, dar, până la urmă, plăcută. M-a vizitat una din astroloagele la mare modă. A scris cărți, este pe sticlă de mulți ani de zile, este celebră și bogată. A venit la mine cu sufletul în palme, de aceea nu o să-i pomenesc numele. A spus că nu mi-a scris, mai înainte, ca să nu o reped, știe ce părere am despre astrologia de televizor. Că s-a dus în Vălenii de Munte, la Primărie și de acolo i s-a indicat cum să ajungă la mine. S-a mirat de tot ceea ce este în jurul ei, de căsuța mea modestă, de lemnele puse în jurul casei după metoda finlandeză, de cei nouă căței care tot săreau pe ea ca să se joace, de sărăcia mea de pustnic în rodaj și de biroul meu electronic în mare contrast cu restul. Apoi a rămas cu ochii pe biblioteca mea de cărți de astrologie, cele câteva sute de volume cu care mă laud mereu. Domnule profesor, dar este exact cum ați scris prin articolele din EVZ, a fost reacția doamnei astroloage. Mi-a adus cadouri, bomboane scumpe și o sticlă de șampanie franțuzească, cum spuneam că i-a dus tatăl meu, instructorului lui de zbor, Dan Vizanty.

Am primit cadourile și am întrebat, simplu: de ce? Doamnei i s-au aburit ușor ochii. Vreau să mă învățați să zbor, domnule profesor, astrologia pe care am învățat-o nu este suficientă, am ajuns într-o fundătură. Doamna astroloagă voia, pur și simplu, să o învăț astrologia creștină, ce se înțelege prin ea. Și modul de viață al unui astrolog. Peste toate, dorea, după spusele ei, s-o recomand pe Dimineața Astrologilor. Să simtă și ea sprijinul și ajutorul a sute de astrologi de renume din toată lumea! Să intre și ea în Liga Mare, în rândul celor care chiar contează, așa s-a exprimat.

Am omenit-o cu cafea făcută după metoda marelui serdar, strămoșul meu, cu un pahar de sifon rece și fursecuri de la Lidl, este protocolul meu. Când a plecat i-am dat, tot după protocol, o sacoșă de mere, cele pur ecologice, așa sunt toate. Mi-a trimis un mesaj de mulțumire spunând că mere mai bune ca ale mele nu a mâncat în viața ei.

Ce ziceți, domniile voastre, dragi lupi, padawani și hobbiți, să o ajut pe doamna astroloagă? Cu ce anume? De fapt am început să caut caietele mele după care am predat astrologie în anul 1990 la Casa de Cultură a Studenților și la Facultatea de Fizică de la Măgurele. O să fac, poate, niște cursuri cu doamna astroloagă, pe Skype. Tot în acest timp foștii mei colegi, mai tineri ca mine, îmi solicită sprijinul ca să-i școlesc pe noii veniți în relații și comerț internațional, că parcă nu au trecut printr-o școală de învățământ superior, habar nu au de nimic. O să trăim și o să vedem, eu caut înălțarea, nu onoruri și bani!

Dar, până una alta, haideți să vedem ce este astrologia creștină. Întâi să vedem ce NU este astrologia creștină. Tot ceea ce auziți și vedeți la televizoare, radio, în media, NU este astrologie creștină. Este astrologie vedică, kabalistică, wicca. Este o mare greșeală și buna doamnă astroloagă, cea de la televizor, a simțit-o, nu a mai putut să rabde, femeile au o intuție deosebită. De aceea a venit la mine! Cred că sunt singurul din România care practică astrologia creștină!

După cum a observat recent, monseniorul Jose Funes, directorul Specola Vaticana, adică al Observatorului Sfântului Scaun: ”științele astronomice și astrologia trebuie să țină seama de spiritualitatea populației cărei i se adresează. Vaticanul cunoaște virtuțile sociale ale astrologiei creștine și crede câ într-un spațiu și timp creștin, dacă astrologia nu poate fi ocolită, atunci este bine să alegi ceea ce este convenabil pentru un creștin.” O frază alambicată, demnă de un iesuit, dar care spune destul de clar că astrologia trebuie să se acordeze, să fie în rezonanță cu religia populației căreia i se adresează.

V-am mai spus altă dată, dragi lupi, padawani și hobbiți de rădăcinile istorice ale astrologiei. În Sumer era prima religie și cea mai dezvoltată știință. A devenit o știință social-astronomică după ce a fost împrumutată de alte popoare, care aveau altă religie. Grecii i-au dat o mare dezvoltare, iar astrolabul găsit la Antikythera, arată nivelul înalt al astrologiei în perioada elenistică.

În Vechiul Testament sunt condamnați cititorii în stele, adică preoții babilioneni. Evreii au avut o ură imensă față de tot ceea ce era babilonian. Pentru prima dată, marea lor vanitate era rănită groaznic: babilonienii i-au luat în robie, erau mai puternici, aveau o armată mai bună, o conducere mai bună, o cultură și artă mai dezvoltate și mai ales o religie naturală, se puteau vedea, noaptea, ochii zeilor, pe cer! Să ne amintim că, în antichitate, astrologii erau numiți mathematicus nu cititori în stele. Noul Testament aduce o nouă vedere asupra astrologiei. Cei Trei Magi, puternici astrologi, sunt primii care-L recunosc și I se închină Lui Iisus!

Astrologia, ca temei de sfaturi bune, a fost mereu folosită de Biserica Universală. Dar, în mai multe rânduri s-a interzis vulgarizarea, popularizare în rândul maselor. Papa Urban al VIII-le a spus ”margaritas ante porcos” referindu-se la încercările de popularizare a astrologiei și a dat o bulă papală în care interzicea scrierile de popularizare a astrologiei. În timp ce el folosea, la greu, ca și alți papi, astrologia, pentru diverse decizii. Cheile de interpretare ale astrologiei creștine îi poartă numele, le folosesc și eu, astăzi!

Să reținem, astăzi, care este baza astrologiei creștine. Geneza, 14 : Dumnezeu a zis: ”Să fie niște luminători în întinderea cerului, ca să despartă ziua de noapte; ei să fie niște semne care să arate vremurile, zilele și anii”.

Iar semnele lui Dumnezeu de pe cer trebuie să fie interpretate de cineva! O să vă povestesc mâine aventura fabuloasă a astrologiei creștine, atât de rară astăzi, cu toate că sunt peste două miliarde de creștini în lume!

Pănă atunci am atâtea de făcu că nu știu dacă o să mai am timp să mă și odihnesc, dar nu-i nimic, sunt sigur că mâine, este, în definitiv, o altă zi!

BERBEC Se întâmplă lucruri, evenimente, fapte în afara sferei controlului tău. Astăzi conjunctura îţi aduce procentul de neprevăzut. Trebuie să analizezi cu atenţie, nu te repezi, nu te grăbi! Un prilej excelent să pui la punct unele probleme legate de casă, sau proprietaţi. Sună-ţi prietenii, aşa, să vezi ce mai fac! Nici o configuraţie negativă si nici o grijă importantă. Este una din zilele acelea când viaţa poate fi ca un parc de distracţii. Azinoapte ai avut un vis pe care nu ţi-l mai aminteşti prea bine. Nu ai teamă, totul va fi bine, ca in filmele vechi americane!

TAUR Pentru unii dintre nativi este începutul unei mici vacanțe. Ai unele probleme personale şi de familie şi simţi nevoia să le discuţi cu cineva. Îţi trebuie un sfat bun, o perspectivă nouă. O veste care se vrea senzaţională, dar nimic interesant, pâna la urma. Dupa orele de la serviciu este bine să te duci undeva unde să faci puţin sport, astfel vei arde energia negativă şi te vei relaxa. Şi mai bârfeşti şi tu puţin şi vezi ce se mai poartă. Mai puţin tutun, mai puţină cafea, mai puţin alcool, dar nu renunţa total, pentru că plăcerile vieţii sunt aşa de puţine şi rare!

De asta s-a pensionat Augustin Lazar! Ce pensie are. Suma e COLOSALA

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI