Evenimentul Zilei > Social > O veste bună! România poate deveni eligibilă pentru intrarea în Programul Visa Waiver
O veste bună! România poate deveni eligibilă pentru intrarea în Programul Visa Waiver

O veste bună! România poate deveni eligibilă pentru intrarea în Programul Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis şi omologul său american, Donald Trump, au adoptat marţi o declaraţie comună în care Statele Unite ale Americii îşi reiterează sprijinul pentru eforturile României de a deveni eligibilă pentru intrarea în Programul Visa Waiver.

Totul se va desfășura în conformitate cu cerinţele legislaţiei SUA.

„Ca preşedinţi ai României şi Statelor Unite ale Americii, acţionăm împreună, ca prieteni şi aliaţi, pentru a avansa Parteneriatul nostru Strategic robust şi durabil. Prin parteneriatul nostru, care se aprofundează, vom crea noi oportunităţi pentru creşterea securităţii, dezvoltării şi prosperităţii şi pentru a răspunde mai bine provocărilor şi responsabilităţilor globale pe care le împărtăşim”, se arată în declaraţia comună.

Programul Visa Waiver (VWP) constituie un instrument esenţial în relaţiile transatlantice care permite unui număr de milioane de cetăţeni ai Uniunii Europene să viziteze SUA şi viceversa, în scop turistic sau de afaceri, asigurând în acelaşi timp un nivel ridicat şi eficient de securitate.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.