Timp de cinci zile, militarii români se vor antrena cu cei din Statele Unite, care au ajuns în portul Constanţa cu una dintre cele mai mari nave de război a americanilor.

Uriaşul USS Porter este construită şi echipată astfel încât să poată face faţă oricărui tip de luptă. 

„Cel mai puternic sistem de armament al nostru probabil că este cel de rachete VLS. Este parte din sistemul de armament Aegis, probabil unul dintre cele mai bune din punctul de vedere al razei de acţiune şi al flexibilităţii”, spune ofițerul Enrique Portillo.

Maşinăria de război USS Porter are două lansatoare de rachetă, patru tunuri antiaeriene de mare calibru şi torpile care pot distruge orice submarin. 

"Aşa cum este construită, nava are o viteză maximă de 39 de noduri, ceea ce înseamnă că este destul de rapidă pentru mărimea ei”, prezintă unul dintre ofițeri.

Distrugătorul USS Porter este condusă de o femeie,  Andria Slough, care a obţinut comanda navei în urmă cu cinci ani. Din echipa acesteia mai fac parte încă 10 femei.

„Înainte de a prelua comanda, am fost ofiţer executiv pe navă. Înainte de asta, am lucrat la Agenţia de Apărare Antirachetă, am fost comandantul unui puitor de mine, în Japonia”, a precizat Andria Slough.

 Distrugătorul USS Porter a participat în 2003 la misiuni în Irak, iar caţiva ani mai taryiu, în 2007, a fost solicitat să sprijine lupta contra piraţilor, lângă coasta Somaliei. În august 2012, nava americană a fost în pericol să se scufunde, după ce s-a ciocnit de un petrolier japonez în strâmtoarea Ormuz, fiinde nevoie de 700.000 de dolari pentru reparaţii, informează Digi24

 

Te-ar putea interesa și: