Evenimentul Zilei > EVZ Special > O tânără care își caută părinții naturali a fost revendicată de 50 de familii
O tânără care își caută părinții naturali a fost revendicată de 50 de familii

O tânără care își caută părinții naturali a fost revendicată de 50 de familii

O tânără din Statele Unite ale Americii care a fost adoptată în urmă cu 25 de ani, a hotărât să îşi caute părinţii naturali din China, dar a avut parte de o surpriză uriaşă. Jenna Cook (25 de ani) a fost revendicată de 50 de familii chineze, dar testele ADN nu i-au adus niciun rezultat concludent.

 Tânăra s-a născut în orașul chinez Wuhan, capitala provinciei Hubei (centrul țării), și a fost abandonată pe stradă o lună mai târziu, de unde a ajuns la un centru pentru minori și a fost adoptată de o profesoară din Massachausetts (SUA). În anul 2012, graţie unui program de investigaţie al Universităţii din Yale unde studia, Jenna a decis să plece în China însoţită de mama sa adoptivă, Margaret Cook, în căutarea părinţilor biologici. „Visul meu era să-mi găsesc adevăraţii părinţi. Nu îi urăsc. Vreau să le spun că-i iubesc şi că le mulţumesc că m-au adus pe lume”, a scris Jenna la rubrica de anunţuri a unui ziar local în care făcea apel la părinţii ei, scrie Agerpres.

După ce cazul s-a făcut public, 50 de familii au pretins că Jenna este fiica lor și s-au supus unui test ADN, invocând faptul că în 1992 au abandonat un bebeluş asemeni ei. Totuşi, în pofida „surprinzătoarelor dovezi de dragoste” pe care Jenna a asigurat că le-a primit de la aceste familii, nicio probă de ADN luată de la presupuşii părinţi nu a coincis cu al ei. Jenna este unul din miile de copii chinezi abandonați care au fost adoptați de familii americane de la implementarea politicii copilului unic, în anii '70, pentru a frâna suprapopularea și la care s-a renunțat, la începutul anului 2016, ca urmare a îmbătrânirii populației chineze.