Evenimentul Zilei > Social > O seară japoneză, la Cișmigiu
O seară japoneză, la Cișmigiu

O seară japoneză, la Cișmigiu

Considerat unul dintre cele mai bune romane ale lui Yukio Mishima, “După banchet” se remarcă prin pătrunzătoarea explorare a caracterului omenesc și prin atenta observaţie realistă.

Pentru a înțelege această lume explorată de Yukio Mishima, Editura Humanitas invită cititorii la o “Seară japoneză”, miercuri, 16 decembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38). Se va lansa romanul „După banchet”, recent apărut în colecţia „Raftul Denisei“,  la Editura Humanitas Fiction, în traducerea Stancăi Cionca. La eveniment vor participa Angela Drăgan, Magda Ciubăncan, Ichiro Yuki, Serban Georgescu şi Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction.  În partea a doua a serii dedicate romanului lui Yokio Mishima, se va discuta despre reguli de etichetă la întâlniri festive în Japonia şi despre gastronomia japoneză.

Accesul la eveniment se face în baza unei rezervări la numărul de telefon 021.311.40.01 sau pe adresa de email cismigiu@humanitas.ro, în limita celor 80 de locuri disponibile, până la data de 16 decembrie, ora 18.30.

Considerat unul dintre cele mai bune romane ale lui Yukio Mishima, "După banchet" se remarcă prin pătrunzătoarea explorare a caracterului omenesc și prin atenta observaţie realistă. Kazu, proprietara unui mare restaurant din Tokyo, o femeie încă atrăgătoare la cei cincizeci de ani ai săi, duce o viaţă împăcată, tihnită, când, cu ocazia unei reuniuni a foștilor ambasadori ai Japoniei, îl întâlneşte pe Noguchi, de care o va lega o dragoste matură, ce promite un deznodământ fericit. După căsătorie, Noguchi se va implica din nou în viaţa politică, iar Kazu îl va susţine în campania electorală, atât financiar, cât şi prin prezenţa ei în mijlocul oamenilor, însă, în ciuda eforturilor celor doi, Noguchi va pierde alegerile, iar Kazu, restaurantul. Acest eşec va deschide răni dureroase, scoţând la iveală adevăruri din trecut, iar iubirea celor doi va fi pusă la încercare. Kazu va fi nevoită să aleagă între o căsnicie „ca un cavou“, alături de un soţ dintr-o familie aristocratică, şi revenirea la vechea ei viaţă.