Există scrisori care evoca înstrăinărea sa amară faţă de America din 1950, role cu înregistrările sale cântând la pian sau o serie de decupaje din presa britanică care detaliază interzicerea mustăţii Chaplin în tranşeele din Primul Război Mondial de către Armata Britanică. Alte fragmente arată că la începutul anuilor 1930 el luase în considerare revenirea sa în Londra şi intrarea în politică.

Ultimul document descoperit sugerează că ar fi bine să ne revizuim impresiile despre omul din spatele mustăţii. După ce văduva lui Charlie, Oona a murit în 1991, fiica lor Victoria Chaplin a moştenit un birou care a aparţinut tatălui său. Ea a găsit o scrisoare adresată lui, de la un octogenar numit Jack Hill, care i-a scris din Tamworth, în 1970, în care îl informează pe Chaplin că nu este din sudul Londrei, ci “a venit pe lume într-o caravană cara a aparţinut reginei ţiganilor”, care era mătuşa destinatatului. “Ai fost născut în interiorul Black Patrick, în Smethwick, lângă Birmingham”, mai scrie bărbatul în scrisoare.

Locul naşterii lui Chaplin nu este specificat în certificatul său de naştere. Mama sa, Hill, provenea dintr-o familie de călători. În 1880, Black Patch era o comunitate înfloritoare de romi de la marginea Birmingham-ului, de aceea nu e imposibil ca Charle Chaplin să provină dintr-o familie de romi, relatează The Guardian.

Ideea de a rescrie istoria familiei lui Chalplin nu îl deranjează pe Michel, fiul cel mai mare al artistului, el fiind cel care a atras atenţia asupra scrisorii: “Trebuie să fi fost importantă pentru el, altfel de ce ar fi păstrat-o?”, a declarat el. Poate că omul care putea fi zărit în 800 de locuri odată, în 1916, doar în America graţie “sosiilor” sale, poate că a fost născut în două locuri simultan, a adăugat acesta.