Eleganţa Chanel, extravaganţa lui Gaultier şi optimismul Versace, rendez-vous la Paris | FOTO

Eleganţa Chanel, extravaganţa lui Gaultier şi optimismul Versace, rendez-vous la Paris | FOTO

Capitala Franţei a fost zilele acestea un “podium" fabulous al modei, pe care marile case de modă şi-au prezentat cele mai recente colecţii.

Febra stilului şi a creaţiilor deosebite a strâns mai mult ca niciodată toată crema lumii mondene, dornică să admire ţinute provocatoare, ori nonconformiste, propuse pentru anul 2012. Jean Paul Gaultier, Vivienne Westwood, eleganţa rafinată a Casei Chanel, formidabilele colecţii ale Casei Dior, mulţi designeri de renume şi multe branduri celebre, ori mai puţin celebre, dar cu viziune, s-au întrecut într-un spectacol al modei de excepţie. Începutul săptămânii "haute couture" a însemnat celebrităţi precum Cameron Diaz sau Anna Wintour pe covorul rosu, iar pe podium siluete influenţate de stilul anilor '50 - deci tendinţe retro pentru sezonul călduros al anului 2012.

Deşi la început ştirile vuiau în jurul întoarcerii designer-ului Donatella Versace (Foto) în Paris, la Săptămâna Modei, după o absenţă de opt ani, atenţia s-a reorientat către prezentarea Casei Dior, al cărui designer provizoriu, Bill Gayttern, se pare că a reuşit să şteargă praful de pe croielile aceloraşi ani 50.

Creaţiile Casei Versace pentru colecţia Haute Couture Primăvară-Vară. Foto: Reuters

Ne puteți urmări și pe Google News

Chanel în avion

Jean Paul Gaultier a pus la punct un show inspirat de regretata cântăreaţa Amy Winehouse, începând cu machiajul, coafura şi terminând cu piesele vestimentare. Creaţiile Jean Paul Gaultier pentru colecţia Primă-Vară. Foto: Reuters Designerul libanez Elie Saab, recunoscut pentru creaţiile sale opulente, a prezentat de fapt luxoase opere de artă, în viziune orientală. Creaţiile Elie Saab pentru Primăvară-Vară. Foto: Reuters Karl Lagerfeld (Casa Chanel) a decis să anime puţin modul de prezentare a colecţiei primăvară-vară 2012 şi a ales ca loc de desfăşurare a show-ului un…avion dezafectat. Cinci zile a durat până ce interiorul a fost amenajat, inclusiv pentru cei 250 de privitori. După colecţia de lux, Lagerfeld a lansat o linie de haine ieftine, care vor fi vândute online. Obiectele vestimentare, prezentate chiar în centrul Parisului - sacouri, cămăşi, rochii şi pantaloni scurţi – vor avea un preţ cuprins între între 50 şi 170 de dolari.

Creaţiile lui Karl Lagerfeld pentru Casa Channel pentru Coleţia Primăvară-Vară. Foto: Reuters Extravaganţele, nelipsite

Pentru 2012, Miuccia Prada a propus în colectia Miu Miu o combinatie de retro si modern. Colec'ia este completată cu poşete (clutches) colorate şi cizme pictate. Valentino a mizat pe frumuseţea renascentistă, Giambattista Valli a pus accent pe look-ul pretios, cu paiete, elementele stralucitoare şi pe contrastul dintre brocart, mătase şi blană, Lacroix a adus o mireasă regală, Vuitton a venit cu mult alb şi materiale vaporoase, într-o colecţie magică, impregnata de idei ale anilor '60.

Săptămâna Modei de la Paris a avut parte şi de extravaganţele nelipsite de altfel de la asemenea evenimente. Dacă pentru Etam - cel mai cunoscut brand european de lenjerie intimă, şic înseamnă asortarea costumului de baie la un căţel blănos, pentru designerul Thom Browne bărbatul arată “precum încrucişarea dintre un jucător de fotbal american şi majordomul Lurch, din filmul Familia Addams", după cum au notat criticii de specialitate.

Deviza zilelor modei de la Paris, care tocmai s-au încheiat, a fost “Frumuseţe, extravaganţă şi optimism"! Creaţiile Casei Armani pentru Colecţia Primăvară-Vară. Foto: Reuters