Evenimentul Zilei > Horoscop > O să regretați anul 2020! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
O să regretați anul 2020! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

O să regretați anul 2020! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Climatul este electric în jurul tău. Mai multe planete şi indicatori astrologici îţi sunt favorabili la începutul lunii ianuarie şi mai ales astăzi, în prima zi a anului.

1 ianuarie

 

O să regretați anul 2020! HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR

 

Pe 1 ianuarie s-au născut James Frazer, J. Edgar Hoover, J.D. Salinger, Maurice Bejart, Gheorghe Dinică, Nicolae Linca, Radu Şerban, Ovidiu Iuliu Moldovan, Ana Aslan, Emil Brumaru, I.A. Brătescu-Voineşti.

Tradiţional, în calendar, Sf. Vasile cel Mare. Om bun şi suflet mare acest episcop al Cesareei din Capadocia!

Şi miluit de Dumnezeu cu puterea cunoşterii şi izvor de teologie. Cu toţii cunoştem, sau ar trebui să cunoaştem pilda cea cu creştinarea evreului. Ei bine, făcând o minune, Sf. Vasile converteşte un evreu la creştinism.

Aici intervine înţelepciunea poporului, care transformă episodul într-o pildă plină de umor. Se spune că tatăl prospătului convertit s-a dus la rabin, în sinagogă. Rabinul a început să-i reproşeze fapta fiului: „Şi când o să te înfăţişezi în faţa Domnului cum o să-ţi ceri iertare că fiul tău a ieşit din credinţa veche?”. Evreul a stat, s-a gândit, şi a răspuns cu un zâmbet pe buze: „Rabi, nu avea nicio grijă, o să-i cer iertare şi o să spun, Doamne, iartă-mă, dar fiul meu a făcut la fel ca Fiul Tău!”

Pe undeva, prin vasta sa operă, Vasile cel Mare a spus „fericiţi sunt cei care ajută şi iubesc pe aproapele lor că drepţi se vor numi şi vor sta la dreapta Domnului. Iară cei care iubesc şi au grijă de animalele lor, cai, vite, turme, căţei, pisici, apoi aceia blânzi se vor numi şi vor sta în Inima Domnului”.

Cei care ţin la condiţia umană nu se numesc „iubitori de animale” ci pur şi simplu… oameni. Ceilalţi – o să revin asupra acestui aspect care este în legătură cu sufletul, cu prezența, sau absența lui!

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE