O româncă transformă lâna în animale de companie

Ana Maria Istrate

Ana Maria Istrate transformă lâna în adevărată operă de artă, iar ceea ce iese din mâna ei este cu adevărat spectaculos: dă viață „jucăriilor” sale. Și-a descoperit pasiunea pentru împâslirea lânii în urmă cu trei ani, pe internet, iar de atunci această artă a devenit un mod de viață pentru ea.

Tânăra Ana Maria Istrate este printre singurii artiști români care realizează portrete realiste de animale.

„Am fost foarte plăcut surprinsă de această nouă modalitate de a sculpta cu lână și, având deja în minte idei nelimitate de creație, m-am aplecat asupra subiectului și am început să îl descopăr”.

Este stabilită de câțiva ani în Germania, dar sculpturile ei ajung peste tot în lume, oamenii fiind foarte receptivi și interesați de arta căreia femeia îi dă viață într-un mod inedit.

„Ca artist, am tins mereu spre realism, spre redarea lucrurilor în maniere cât mai naturale, vii, autentice. Această tehnică de împâslire nu este una ușoară. Lâna este un material foarte pufos, nu ușor de controlat și care se strânge pe măsură ce este înțepat. Din această cauză, lucrările durează foarte mult, de la câteva ore, zile, sau chiar săptămâni bune. Această artă mi-a plăcut prea mult ca să o mai las, așa că mi-am dedicat mare parte din timp perfecționării lucrărilor, uneori lucrând chiar și 12 ore, non stop”, a povestit pentru EVZ Ana Maria.

„Oamenii cer o copie a animalului decedat”

Acum trei ani, când a început să se intereseze cum se realizează și ce înseamnă de fapt sculptura din lână, Ana Maria nu știa că acele cu care se efectuează această artă sunt unele speciale. A rămas profund dezamăgită că nu le putea achiziționa într-un timp satisfăcător sufletului ei.

 

 

„Din fericire, o prietenă avea un set din aceste ace speciale pe care mi le-a oferit. Așa a început aventura mea pe terenul sculpturii. Acele folosite pentru împâslit au pe „corpul” lor niște „barbete”, niște incizii sau crestături. Când acul pătrunde în lână, el o agață, practic o încurcă, făcând-o, pas cu pas, mai densă, mai compactă. Oamenii sunt foarte receptivi la această nouă și deosebită modalitate de sculptură. Majoritatea doresc o copie a propriului animal de companie, ori a animalului decedat”, povestește femeia.

 

„În Germania, ca peste tot în lume, de altfel, sunt mulți iubitori de pisici și câini. Am multe comenzi de astfel de animale. AnamiArts (n.r. numele de artist al Anei) se poate mandri cu animale trimise atât în Europa, cât și în America”. Prețurile unor astfel de creații sunt conform muncii depuse de artistă. Ele variază între 200 și 1.800 de euro. Pentru mai multe informații accesați linkul https://www.facebook.com/AnamiArts/.