O româncă a devenit cunoscută în Marea Britanie. Aplaudată de milioane de oameni

O româncă a devenit cunoscută în Marea Britanie. Aplaudată de milioane de oameni

O femeie care lucrează în Insulă de șapte ani a avut parte de o oportunitate care i-a adus notorietate.

O româncă din Marea Britanie a devenit extrem de populară în ultima perioadă. Femeia apare într-o campanie în cadrul căreia britanicii le mulțumesc cadrelor medicale care au depus mari eforturi în lupta cu coronavirusul. Printre cele 12 persoane alese că apară în campania respectivă face parte și românca.

Numele ei este Claudia Anghel și lucrează ca moașă. Chipul ei poate fi văzut în toată Insula, pe panouri publicitare, clădiri și autobuze. În 2013 a ajuns în Albion și a făcut eforturi pentru a învăța limba engleză. Ea lucrează la Spitalul Universitar din Coventry.

„Când salvezi viața unui copil, te bucuri odată cu rudele lui, care nu vor uita niciodată ce-ai făcut pentru ei. Când un bebeluș vine pe lume fără suflare, stai și plângi alături de mama lui. Îmi amintesc de o femeie care a avut nevoie de ventilare suplimentară în timpul unei nașteri dificile... nu-mi vedea clar numele de pe ecuson și m-a întrebat dacă mă poate împunge cu degetul, să vadă dacă sunt într-adevăr un înger”, a vorbit femeia despre meseria ei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Inițial nu a fost foarte încântată atunci când a aflat că a fost selectată pentru a participa la campanie respectivă.

„Nu-mi place să fiu fotografiată, de aceea când am aflat de ședința foto, primul meu gând a fost: Nu pot face asta! Am fost foarte nervoasă și stânjenită de situație. Apoi, m-am gândit că trebuie să fie un lucru bun, dacă promovează meseria de moașă, despre care eu cred că este una foarte nobilă”, a spus Claudia Anghel conform digi24.

Moașa a practicat meseria și la Spitalul Județean din Călărași, dar a decis să plece din țara natală pentru a lucra în Marea Britanie. Ea a mai spus, cu umor, că nu uită să-și dea cu ruj în fiecare dimineață, înainte de-a pleca la muncă. Și asta în condițiile în care gestul este inutil din cauza măștii de protecție pe care o poartă tot timpul.