Evenimentul Zilei > Actualitate > O reacţie DURĂ la adresa ameninţărilor. Estonienii DISTRUG armele RUSEŞTI | GALERIE FOTO
O reacţie DURĂ la adresa ameninţărilor. Estonienii DISTRUG armele RUSEŞTI | GALERIE FOTO

O reacţie DURĂ la adresa ameninţărilor. Estonienii DISTRUG armele RUSEŞTI | GALERIE FOTO

La începutul lunii octombrie 2014, doi foşti ofiţeri ruşi ai KGB au fost arestaţi în timp ce încercau să treacă graniţa în Estonia.

  IMAGINILE din ROMÂNIA care i-au făcut pe străini să RÂDĂ în hohote. Ce se întâmplă pe străzi | GALERIE FOTO 

„Foştii spioni KGB au declarat că se află la pescuit pe râul de graniţă Narva. Însă ruşii testează toate tipurile de graniţe, pe uscat, pe mare şi în spaţiul aerian al multor ţări NATO şi UE, inclusiv Estonia. Ei fac acest lucru pentru a provoca, dar şi pentru a testa reacţiile tehnice şi politice”, a declarat Kalev Stoicescu, expert în problematica rusă din cadrul Centrului internaţional pentru Studii de Apărare, citat de publicaţia The Guardian.

La începutul lunii septembrie 2014, un agent eston de securitate a fost răpit de la graniţa dintre cele două ţări şi transportat în Rusia pentru a fi judecat pentru spionaj.

Acestea sunt doar două dintre numeroasele incidente recente între Rusia şi Estonia, care se simte ameninţată constant de tendinţele revizioniste şi expansioniste ale lui Vladimir Putin.

Mai mult decât atât, cea mai importantă provocare pentru vameşii şi Poliţia de Frontieră a Estoniei este reprezentată de contrabandiştii ruşi.

O parte dintre aceştia reuşesc să introducă pe teritoriul Estoniei cantităţi impresionante de ţigări. Cu toate acestea, autorităţile estone reuşesc, de foarte multe ori, să dejoace planurile contrabandiştilor.

Aflaţi, din GALERIA FOTO de mai sus, ce se întâmplă cu armele contrabandiştilor ruşi care au fost prinşi de Poliţia estonă de Frontieră.


  Trei nave UCRAINENE de război au fost CAPTURATE de militari mascaţi. Una a fost scufundată | FOTO de la faţa locului