Potrivit sursei citate, una dintre cele mai importante discuţii purtate în consiliul de administraţie al şcolii a avut ca subiect sancţionarea elevei care a făcut publică discuţia dintre profesoară şi colegii săi.
Înregistrare audio din Consiliul de Administraţie, Colegiul Economic Costin Kiriţescu:
"Profesor: Dar pe ăla care a înregistrat la clasă îl pedepseşte cineva? Întreb şi eu , aşa…
Director: Ştiam că domnişoara a fost anul trecut în Consiliul Profesoral, unde a venit cu o aroganţă.Profesor: Cineva a intervenit să nu i se scadă nota la purtare la 3. A jignit întregul corp profesoral în consiliul acela. Nu ştiu de ce nu i s-a scăzut nota la 3, 4 pentru toată lipsa de respect, nu doar faţă de dirigintă, ci de întregul corp profesoral, ceea ce mi se pare inadmisibil. A primit nota 6 sau 7 la purtare."
Potrivit înregistrărilor la care fac referire jurnaliștii B1 TV, din discuţiile purtate în consiliu între directoarea instituţiei şi profesori reiese faptul că aceştia încearcă să muşamalizeze scandalul şi să creeze o nouă comisie, care să fie în favoarea dascălului.
"Profesoară: Haideţi să facem o comisie, o altă comisie, evident diferită de…
Profesor: Faceţi comisie şi scrieţi ce trebuie!"
Consiliul de administraţie s-a reunit după ce în presă a apărut înregistrarea făcută de un elev în timp ce o profesoară le pretindea copiilor bani pentru fondul clasei ca să le motizeze absenţele.
15 lei pentru greșeli, absențe sau teme nefăcute
Profesoara de la Liceul Economic Constantin Kirițescu din Capitală este acuzată că își taxa elevii cu 15 lei pentru greșeli, absente sau teme nefăcute. Dascălul a mai apărut și în alte înregistrări, în care cerea bani pentru băncile din clasă. Copiii au mărturisit că erau taxați pentru fiecare greșeală, cu pretextul că banii sunt destinați pentru dotarea cabinetului de franceză.
"Taxă de laborator, dacă se greșește, 15 lei. Dacă nu se plătește taxa se scade nota la purtare, nimeni nu putea să depună plângere", a povestit un părinte. Vizată de ancheta făcută în liceu este profesoara Vasilica Dumitrescu. Ea le-ar fi cerut elevilor 2 ani la rând bani pentru mobilier școlar fără a cumpara nicio bancă, scrie bzi.ro.
CITIȚI ȘI:

  • Dezvăluiri din şcoala unde domneşte ŞPAGA: "Din fondul şcolii se strâng 20.000 de euro". Învăţătoarea şpăgară revine la catedră
  • Dată afară, învăţătoarea şpăgară se poate întoarce la catedră
  • Vrajbă între părinţi şi dascăli după scandalurile de şpagă
  • Cuibul mitei de la Şcoala 10. Planul "diabolic" pus la cale de învăţătoarea şpăgară
  • Mama eroină, care a demascat-o pe învățătoarea șpăgără, rupe tăcerea: „Sunt dascăli care primesc porci, diamante sau mașini”
  • PRIMA zi de anchetă la "CUIBUL MITEI". "E o competiţie între ÎNVĂȚĂTOARE. Care ia ȘPAGĂ mai MARE"
  • Interogatoriul părinţilor umiliţi de dascăli: "La clasele primare, învăţătoarele taie şi spânzură. Oamenii sunt obedienţi"